Inför IFK Norrköping - Djurgården

Djurgården återvänder till Östgötaporten när Peking väntar i tredje omgången av Allsvenskan.

IFK NORRKÖPING - DJURGÅRDEN 
Sönddag 21 juni 14.30, Östgötaporten (spelas utan publik)

Beställ matchen på Dplay via denna länk så får Djurgården en bra kickback.

 

Fysteamet om truppstatus

– Alla är aktuella för spel förutom Alexander Abrahamsson och Jesper Nyholm, konstaterar Djurgårdens naprapat Christian Andersson.
 

Spaningar 

  • Trots förlusten mot ÖSK fanns många positiva spelmässiga tendenser. Form på uppåtgående?
  • Emir Kujovic öppnade målkontot mot ÖSK. Fortsättning på söndag?
  • Återbesök på Östgötaporten sedan det euforiska guldfirandet 2019, en extra boost?
  • Matchen visas på dplay - klicka på följande länk för att skaffa ett abonnemang så gynnar det DIF Fotboll.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Vi har inga nya skador i. truppen och de som har haft lite problem blir bättre och bättre. Så vi är väldigt tacksamma för att vi har kommit undan de här två matcherna utan problem. Nu har vi använt ganska många spelare så de flesta har ju inte gått för hårt. Några har spelat mycket men de klarar det, så vi hoppas på att kunna ställa väldigt pigga ben på planen. Men några byten blir det säkert, säger Kim som såg en hel del positiva bitar senast mot Örebro.
– Den insatsen gav hopp om en bättre framtid, hade vi fortsatt som mot Sirius hade vi inte vunnit många matcher. Trots att det var ett väldigt surt resultat kände vi ändå att det var mer Djurgården och att det fanns goda intentioner. Vi hade mycket bättre intensitet och aggressivitet i försvarsspelet och jag tycker att vi var mycket mer rörliga och initiativrikare i vårt eget spel också. Det var två tråkiga mål att släppa in men spelet ute på plan fram tills det var tio minuter kvar kändes ändå bra. Så jag tror att vi är på väg uppåt och att vi kommer att hantera Norrköping bra, trots att de har börjat starkt.


Om IFK Norrköping

  • Serieledare som körde över AIK rejält i förra omgången och besegrade Kalmar innan dess, stark form.
  • Simon Thern har övertygat, en spelare att ha koll på.
  • 2-2 senast det begav sig och kryss brukar vara ett vanligt resultat mellan lagen. De fyra senaste allsvenska mötena har slutat oavgjort.

Kim Bergstrand om IFK Norrköping: 
– De har ju börjat väldigt fint. Två stabila segrar varav den sista mot AIK på bortaplan, det imponerar ju så klart. Norrköping såg pigga och explosiva ut i den matchen även om AIK såg lite vilsna ut där de spelade ganska man-man-betonat, vilket passade Norrköping väldigt bra. De är kvicka och väldigt skickliga i sitt passningsspel så det går fort när de anfaller. och de avslutade bra i den matchen också. 
– Norrköping är även det lag som har använt minst spelare hittills. De har i stort sett kört på samma startelva och det är också en framgångsfaktor att kunna hålla det så.


Visas på Dplay - klicka här för att köpa matchen eller skaffa abonnemang så tjänar DIF Fotboll en bra slant.

Senaste nytt
Fler nyheter