Inför Varberg – Djurgården

Vi har två avstängningar i centrallinjen inför onsdagens match mot nykomlingen Varberg.

VARBERG BOIS – DJURGÅRDEN
Onsdag 5 augusti 19:00, Varberg Energi Arena (spelas utan publik)

Beställ matchen på Dplay via denna länk så får Djurgården en bra kickback.

Fysteamet om truppstatus

– Edward Chilufya, Alexander Abrahamsson och Nicklas Bärkroth är fortsatt inaktuella för spel, säger naprapat Christian Andersson.

Oscar Pettersson är sjuk.

Spaningar 

  • Kalle Holmberg gjorde två mål i senaste matchen och dubblade därmed sin totala målskörd i årets allsvenska. Bästa målskytt i Djurgården är Fredrik Ulvestad på 5 mål.
  • 17 gjorda mål totalt för både Djurgården och Varberg men där vi släppt in 4 mål färre än motståndarlaget.
  • Erik Berg och Jesper Karlström är avstängda efter att ha tilldelats fyra gula kort vardera i årets allsvenska. Fredrik Ulvestad har tilldelats tre varningar och om han får en varning i matchen mot Varberg är han avstängd i derbyt mot Hammarby.
  • Varberg har fyra raka matcher utan vinst – tre kryss och en förlust. På våra fyra senaste matcher har vi två vinster, ett kryss, och en förlust.
  • Matchen visas på Dplay - klicka på följande länk för att skaffa ett abonnemang så gynnar det DIF Fotboll.

Kim Bergstrand inför matchen:
– Läget i laget är bra, kurvan pekar sakta men säkert uppåt för varje vecka och vi hoppas att det ska fortsätta så. Undantaget är väl att vi har två avstängningar till den här matchen men det kommer hända fler gånger den här säsongen. Det är så mycket matcher under kort tid att spelare kommer få varningar och behöva vila av trötthet till och från så det är bara att tugga i sig. Vi har en bra grupp och vi kommer att hantera det bra.

Varberg Bois – en hemmastark nykomling
  • Ligger på sjätte plats i tabellen, fyra poäng efter oss.
  • Nykomlingen har vunnit tre av sina sex hemmamatcher i år och bara förlorat en.
  • Bästa målskytt är Astrit Selmani som gjort fyra mål.

Kim Bergstrand om Varberg
– De byter organisationsform och spelare ganska friskt så det ser väldigt olika ut från match till match. Men de visar att de tycker det är väldigt roligt att spela i Allsvenskan – de spelar med mycket energi och jobbar hårt för varandra. De har ett starkt kollektiv oavsett vilka som spelar och det är bland annat mycket långa inkast och hårt jobb på bollen så vi måste stå upp mot det och vara noggranna med vad vi ska göra.

Matchen visas på Dplay - klicka här för att köpa matchen eller skaffa abonnemang så tjänar DIF Fotboll en bra slant.

Senaste nytt
Fler nyheter