Julia Fasth – spindeln i nätet

Ett nygammalt ansikte arbetar sedan nyår på heltid för Djurgården Fotboll med vår ungdomsfotboll.

Mycket i Julia Fasths liv handlar om Djurgården. Ända sedan unga år har hon intresserat sig för föreningen och de olika lagens framfart. När säsongen är igång går mobilen varm med meddelanden från fästmannen och hans pappa.
- Det är en stor del av livet. Det saknas något när det inte är säsong. Jag följer allt som dyker upp i våra kanaler, alla intervjuer. Jag måste se dem. All information jag kan snappa upp vill jag ta del av, säger Julia Fasth.

"Helt rätt i tiden"

Steget till att börja arbeta för föreningen i sitt hjärta - först på projektbasis, och numera heltid, föll sig rätt naturligt.
- Det känns riktigt bra, helt rätt i tiden, säger Julia Fasth som snart fyller 30 år.
- Jag lovade mig förhoppnings stabilitet på arbetsfronten, så året har ju börjat rätt bra, fortsätter hon glatt.

Julia är drygt en vecka in på sin nya tjänst på kansliet på Hjorthagen, där fokus till stor del kommer att ligga på att vara en spindel i nätet för ungdomsfotbollen.
- Jag kommer vara kontaktperson till lagledare och tränare som behöver plantider, nycklar – ja, vara en länk mellan kansliet och dem så att deras verksamhet fungerar. Det blir en hel del mejlande om minicuper och matcher.

Utöver det dagliga arbetet finns så klart även en del projekt som kräver mer av Julias tid, som Vintermatcherna den 15 februari på Tele2 Arena.
- Ja, där kommer jag samordna för de ungdomsaktiviteter vi ska ha där, säger hon.
- En del av min tid går även till att planera för de Clinics vi har samt akademicamperna till i sommar.

Just akademicamperna är något som Julia är väl insatt i. Förra sommaren var hon projektledare för dessa, där vi med glädje kunde se rekordstora 113 stycken ungdomar anmälda till sista veckan.
- Sista veckan var det så många. Superhäftigt. Jag satte igång under våren med projektet. På sommaren skulle det klaffa. Det blev som en raket, ökade på och smällde på sista veckan. Kul att se att det man gör ger någonting, säger Julia Fasth.

Inom snar framtid väntar även en till kollega vid hennes sida.
- Det kommer en eventansvarig till Djurgården Fotboll. När hen är presenterad kommer vi kunna berätta om fler aktiviteter och projekt, avslutar Julia.

Följ gärna Julia på Twitter: @juliafasth
 

Senaste nytt
Fler nyheter