Nyholm i hemkarantän – ”Får skippa kramarna”

Sedan den 10 november sitter Jesper Nyholm i hemkarantän. Sambon har konstaterad covid-19. Djurgården och mittbacken tar inga risker.

Det har gått drygt sju dagar sedan Jesper Nyholm fick reda på att hans sambo drabbats av Covid-19. Spelaren satte sig snabbt i hemkarantän efter de riktlinjer och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten föreskrivit om smitta skulle uppstå i hemmet.
- Hon blev sjuk förra tisdagen. Direkt när hon blev sjuk berättade jag för Kalle (Barrling, naprapat Djurgården Fotboll). Sedan dess gäller isolering, berättar Jesper Nyholm.

Sakta men säkert har Jespers sambo blivit bättre. Febern är borta sedan i söndags och nu återstår bara lite torrhosta. Paret har agerat föredömligt hemma i bostaden på Lidingö.
- Vi får skippa kramarna, vilket är jobbigt, och hålla avstånd. Allt är på distans. Jag gör allt i köket. Om hon skulle röra något där eller i badrummet så desinficerar vi. Vi sover inte i samma säng, utan jag har tagit plats på en luftmadrass i ett annat rum, säger Jesper.

Det sociala livet har fått pausas senaste veckan, men plats för träning finns det. Under måndagseftermiddagen ger sig mittbacken ut på ett nytt specialdesignat pass av Djurgårdens fys- och medteam.
- Det blir lite rörlighet, mest baksida, samt löpning och intervaller i dag. Även styrka för ben, berättar Jesper som genomför styrkeövningarna i hemmiljö.

- De har sagt att det är okej att gå ut, men att jag inte ska gå nära någon annan. Jag har fått hålla till i elljusspår och på en fotbollsplan i närheten av vårt hem. 

Som vi är vana att se Jesper Nyholm, på Tele2 Arena, i Djurgårdens matchställ. Foto: Bildbyrån

Jesper känner inte av några symtom, trots att en vecka nu gått sedan sambon insjuknade. I veckan, om sambon förblir symtomfri i minst två dagar, ska Jesper göra ett så kallat PCR-test för att se om han bär på smittan eller ej.
- De kommer hit med en bil, så går man ut och gör testet framför dem. Man får instruktioner och lämnar testet sedan till den som kom körande. Svaret kommer på mejlen sen inom någon dag, avslutar Jesper.

Träna hemma med Djurgården

Djurgården Fotboll tog tidigare i år tillsammans med Djurgården Hockey fram ett specialdesignat träningsschema i hemmiljö. Kolla in avsnitten med spelarna Jonathan Augustinsson och Oscar Petersson samt fystränaren Viktor Helander på vår Youtube-kanal:
Till träningspassen

Senaste nytt
Fler nyheter