Planering för 500 besökare – lottning bland säsongare

På torsdag (8 oktober) förväntas besked från Regeringen om det kommer att tillåtas 500 besökare på våra läktare framöver. Skulle beslutet träda i kraft kommer lottning bland Djurgårdens säsongare att ske för att avgöra vilka som får se våra återstående matcher på plats.

När Malmö FF kommer på besök måndagen den 19 oktober kan det återigen vara aktuellt med publik på våra matcher, om än med kraftiga begränsningar. Som Regeringen tidigare har aviserat öppnas troligtvis möjligheten att ta in 500 åskådare. 

Lottning bland säsongare
Med över 11 000 sålda säsongskort till herrarnas matcher på Tele2 Arena hade vi från Djurgården Fotbolls sida såklart önskat att alla kunnat få gå. Nu kommer det dock inte vara möjligt med tanke på restriktioner. För Djurgårdens del återstår det fyra hemmamatcher i Allsvenskan på Tele2 Arena. Det innebär att totalt 2 000 besökare kommer kunna se matcherna om begränsningarna bestäms till 500 personer per match. För att avgöra vilka 2 000 personer som får se matchen på plats har Djurgården bestämt att lottning kommer att ske bland våra befintliga säsongskortsinnehavare.  

Hur lottningsförfarandet kommer att gå till väga ber vi om att få återkomma med efter torsdag när vi vet mer om förutsättningarna. 

– Ett beslut om att tillåta 500 personer mottas med tudelade känslor för oss. Å ena sidan är det glädjande att vi återigen kan välkomna våra fantastiska supportrar tillbaka till läktarna. Ni har saknats något enormt under årets matcher. Ni ger spelarna energi på planen och skapar en fantastisk inramning på våra läktare, säger Henrik Berggren 

– Å andra sidan ställs vi inför en situation där många av våra säsongare inte kommer få möjlighet att se någon match i år vilket är otroligt ledsamt. Vi vet att det finns en stor abstinens där ute efter att få uppleva Djurgården på plats, men vi har fattat det här beslutet då vi hoppas att de som inte ges möjlighet att gå, gläds med de Djurgårdare som faktiskt får gå, avslutar Henrik Berggren.  

Samtliga damsäsongare välkomnas till Stadion
Om beslutet om 500 åskådare träder i kraft välkomnas alla med säsongskort till Djurgårdens dammatcher till de två avslutande matcherna på Stockholms Stadion. Den första matchen som kan vara aktuell med 500 besökare spelas mot Linköping, lördagen 17 oktober 15:00.  

Följande matcher kan komma att spelas med begränsad publikkapacitet: 

Herrlagets matcher på Tele2 Arena 
Djurgården – Malmö FF, måndag 19 oktober 19:00 
Djurgården – Sirius, lördag 24 oktober 15:00 
Djurgården – AIK, söndag 8 november 14:30 
Djurgården – Varberg, söndag 6 december 14:30 

Damlagets matcher på Stadion 
Djurgården – Linköping, lördag 17 oktober 15:00 
Djurgården – Uppsala, söndag 15 november 15:00 

 

Senaste nytt
Fler nyheter