RFL startar upp igen – DIF mot Stockholms United

Efter ett längre stopp startar till helgen Regionala Futsalligan (RFL) upp igen. För Djurgårdens damer väntar Stockholms United.

Även för futsalen, där Djurgården finns representerat i RFL (dam) och Division 1 Östra Götaland (herr) har den pågående coronapandemin i samhället satt tävlingssäsongen i pausläge. Efter diskussioner mellan Svenska Fotbollförbundet (SvFF) och aktuella föreningar i seriesystemet bestämdes det i dagarna att RFL kan starta upp igen. 
- Damerna är väldigt sugna och fokuserade på uppgiften att starta upp igen. Vi är förberedda och vet hur vi skall bete oss runt träningarna och match för att minimera någon smittspridning, säger David Bergqvist, ansvarig för Djurgården Futsal som även passar på att ge beröm till Svenska Fotbollförbundet hur de hanterat situationen. 

- Det har inte varit en enkel och rak väg. Eftersom det inte tidigare fanns ett protokoll för hantering av träningar och match inom RFL tvingades serien pausas. Frågan har därefter drivits och nu kan vi komma igång igen, fortsätter David som får se två lag i serien utgå (Stureby och IK Tun).

Dubbel- eller enkelmöten

Djurgårdens herrlag kommer till spel först efter jul- och nyårshelgerna.
- Det kan bli en förlängd säsong beroende på om det bli dubbel- eller enkelmöten, säger David Bergqvist som hoppas på besked den här veckan. 

- Spontant känns stoppet lite tuffare för herrlaget än för damlaget. Det är visserligen lite lika för alla i serierna, men det som känns extra jobbigt för oss är att vi höll på att starta upp en ny organisation runt futsalen och ett nästan helt nytt herrlag som helt plötsligt fick pausa. Vårt herrlag hade verkligen behövt träningstimmarna.

Gällande publik på våra matcher så är detta inte aktuellt i nuläget. 
- Vi får helt enkelt se och följa läget i samhället. Men vi räknar inte med någon publik under 2020, säger David Bergqvist. 

Alla Djurgårdens hemmamatcher (dam och herr) kan däremot ses via Solidsport. En del bortamatcher kommer även att sändas i egen regi. 

Kommande matcher DIF Dam
Stockholms United – DIF 5/12 kl. 14:00
DIF – Rågsved 13/12 kl. 13:00
 
Se matcherna här: https://solidsport.com/dif-futsal

Senaste nytt
Fler nyheter