Schough sköt DIF till seger mot Kristianstad

• 23 aug 2020

Djurgården stod för en stark prestation i bortamötet på Kristianstads Fotbollsarena och tog med sig tre poäng hem efter att Olivia Schough dunkade in segermålet i 72:a minuten.

Det var en oförändrad startelva där succébacklinjen från matchen mot Rosengård: Camilla Huseby, Gudrun Arnardottir, Portia Boakye och Fanny Lång, återfanns framför Kathrine Östergaard Larsen i målet. På mittfältet tog Frida Boriero, Louise Hvarfner och Amanda Kander plats medan Linda Motlhalo var kvar på topp med Olivia Schough och Tilde Lindwall på varsin kant.

Senast lagen möttes blev det 3-3 och det blir ofta målrika och dynamiska tillställningar när Kristianstad spelar. Men inledningen blev trevande där lagen kände lite på varandra med ett visst spelövertag för hemmalaget som skapade ett par halvchanser.

Den första heta chansen var dock Djurgårdens när Linda Motlhalo löpte sig fri i djupled men hemmakeepern Brett Maron stod för en vass räddning på skottet. Strax efter var även Olivia Schough igenom och kunde avancera mot mål men skottet smet en bit utanför stolpen. DIF var på gång nu och riktigt nära var det för Olivia Schough som prickade ribban med kvarten spelad efter ett fint inspel från Camilla Huseby.

Strax efter var Kristianstad mycket nära ett ledningsmål när Fanny Lång rensade bollen på mållinjen efter en hörnnick av Anna Summanen och matchen hade tagit fart. Tilde Lindwall var sedan farligt framme där skottet blockerades av en hemmaförsvarare och efter det kom dagens andra ramträff för DIF - en frispark från Olivia Schough som räddades av Maron via ribban och det kändes som att det låg ett DIF-mål i luften nu.

Men även Kathrine Östergaard Larsen sattes i arbete och kom ut fint och stoppade Amanda Edgrens friläge i 35:e minuten. De hetaste chanserna var dock Djurgårdens och Olivia Schough fick ett utmärkt skottläge mitt i boxen efter starkt förarbete av Tilde Lindwall men Maron hade uppenbarligen en bra dag på jobbet och stoppade vänsteravslutet.

Några fler heta chanser blev det inte i en annars underhållande halvlek där 0-0 kändes missvisande sett till väldigt bra målchanser för båda lagen. Dock med ett klart övertag för DIF som hade 6-1 i avslut.

Inga byten inför andra halvlek och fortsatt stabilt spel av Djurgården som tryckte på för ett ledningsmål. Presspelet, framför allt på högerkanten, gav god utdelning och Kristianstad hade svårt att etablera anfall i inledningen.

Men även DIF hade svårt att vaska fram de högkaratiga målchanserna och det blev mer av ett ställningskrig under perioder av halvleken. Med timmen spelad gjorde DIF sitt första byte när Sheila van den Bulk kom in istället för Amanda Kander. Sheila fann sig väl till rätta på mittfältet och DIF fortsatte att försöka hitta vägar igenom Kristianstads defensiv.

Till slut skulle också öppningen komma när DIF ställde om i 72:a minuten och Tilde Lindwall satte ett fint instick till Olivia Schough. DIF-kaptenen tryckte distinkt in bollen i mål med vänstern och blåränderna var därmed i en inte alls oförtjänt ledning.

Kristanstad forcerade i takt med att regnet ökade i intensitet på arenan. Men DIF höll fortet väl och stod upp starkt i duellerna medan matchklockan tickade på. Fast i 83:e minuten var det oroligt värre när en hemmahörna styrdes i stolpen innan Larsen samlade in returen.

Ett par sena DIF-byten kom i 86:e när Simone Edefall ersatte Tilde Lindwall och Rachel Bloznalis kom in istället för Frida Boriero. Fjärdedomaren visade sedan tre tilläggsminuter som DIF dödade effektivt och när slutsignalen gick utbröt härlig segerglädje hos spelarna över att en mycket viktig trepoängare var bärgad. Tre sköna pinnar med i bagaget på hemresan upp till Stockholm och därmed kliver Djurgården upp på en åttonde plats i tabellen inför söndagens kommande möte hemma mot Piteå.

23 augusti, söndag 15:00Kristianstads Fotbollsarena