Tack för två fantastiska år, Marcus Danielson!

På två år i klubben hann Marcus Danielson med att både vinna Svenska Cupen och Allsvenskan, och för individuell del även bli utsedd till Allsvenskans bästa spelare 2019.

Marcus Danielson skrev på för Djurgården för ganska exakt två år sedan.
– Jag är väldigt glad att få dra på mig Djurgårdströjan. Det var förstavalet för mig, sade Marcus i samband med att han skrev på.

Båda Marcus äldre bröder är Djurgårdare så att hans uppväxt var blårandig råder inget tvivel om. Hans moderklubb är Skogstorp GoIF och via IFK Eskilstuna, Helsingborgs IF, Västerås SK och GIF Sundsvall kom han till Djurgården inför säsongen 2018.

Mittbackarna Jonas Olsson, Jacob Une Larsson och Niklas Gunnarsson fanns i truppen när han anlände och få var de som förutsåg att den mest givna mittbacken det året skulle bli nyförvärvet Marcus Danielson. Det blev 25 matcher från start i Allsvenskan 2018 och två gjorda mål, varav det första var matchens enda mål i premiärmatchen borta mot Östersund. Dessutom var han med och vann Svenska Cupen.

2019. Hur ska man ens sammanfatta säsongen 2019 för Marcus Danielson?

Vi gör en kortversion: Utsedd till lagkapten i Djurgården, härförare i Svenska Cupen under våren, 27 matcher och 4 mål i Allsvenskan, förlängde kontraktet med Djurgården i juli, vann SM-guld, utsågs till Allsvenskans bästa back och mest värdefulla spelare, blev uttagen i A-landslaget, gjorde mål efter 10 minuter i landslagsdebuten. Ett svårslaget fotbollsår!

Vi vill tacka Marcus Danielson för allt han gjort i och för föreningen under sin tid här. Förutom de sportsliga prestationerna som talar för sig själva är Marcus en fantastisk person både på och vid sidan om planen.

Nu fortsätter hans fotbollskarriär i Dalian FC och vi skickar de allra varmaste av lyckönskningar!

Och en sak till, Marcus: du är välkommen tillbaka!

Läs Marcus första ord om övergången här.

Senaste nytt
Fler nyheter