Företag

Tania tar plats i fysteamet på Kaknäs

  • Herrar
  • A-lag
  • 23 jan 2020

Sjukgymnasten Tania Nilsson tar klivet från akademin till A-laget.

Det är inte bara på spelarsidan det händer saker i truppen under Silly Season. Även på ledarsidan finns ett nytt namn på plats när sjukgymnasten Tania Nilsson nu blir en del av fysteamet på Kaknäs. En del av en rockad där tidigare sjukgymnasten Thomas Avenbrand rör sig vidare från föreningen samtidigt som Tania - som dessutom är specialist på idrottsmedicin - kliver in. 

Tania kommer närmast från DIF Akademi där hon jobbat främst med PA19. Men nu är det seniorverksamhet som gäller.
– Det känns jätteroligt, en ära att få jobba med A-laget den här säsongen. Klart att det känns lite tråkigt att lämna akademin men det här ska bli väldigt kul, berättar Tania som gradvis acklimatiserar sig till den nya miljön.
– Nu i början handlat det mest om att komma in i fysteamet tillsammans med Christian (Andersson) och Kalle (Barrling), se till att vi synkar bra och att jag kommer in i deras rutiner. Det blir mycket se-och-lär det här året men jag hoppas att jag kan prestera på samma nivå som de andra och att jag kan bidra så mycket som möjligt till skadepreventionen och rehabiliteringen av spelarna. 

Fys-bakgrunden är genuin med start på cv:t nere i södra Sverige.
– Jag är sjukgymnast i botten och har pluggat nere i Lund för att sedan flytta upp till Kalmar och jobba med akademin i Kalmar FF, närmare bestämt deras U21-lag. Jag jobbade där i fem år och sedan halkade jag in på landslagsuppdrag och jobbat en hel del med pojklandslag. Efter det så blev jag uppringd av Christian Gentile som frågade om jag ville jobba heltid på Djurgårdens Akademi. Det lät spännande så jag hakade på och jag har varit där i två år. Så det här blir min tredje säsong i DIF.

Nu växlar som sagt Tania upp från U till A och det innebär nya premisser jämfört med tidigare.
– Det är härligt att få träna i den här fantastiska miljön på Kaknäs. Men framför allt är en stor skillnad att vi har tillgång till spelarna hela dagarna. Man kan verkligen planera träningstiden och få in allt det som man önskar. I akademin var man tvungen att ta hänsyn till att spelarna gick i skolan och att man hade en begränsad tid på kvällen. Då fick man fokusera på två lag med runt 40 spelare, här på Kaknäs är vi tre personer som jobbar med ett enda lag. Det är en fördel att man kan lägga mer tid på varje enskild individ och det känns väldigt inspirerande, samtidigt vill jag poängtera att jag trivdes väldigt bra med att jobba i akademin. Fast nu är det A-laget som gäller och jag ser fram emot en kul säsong.

{^widget|(name)DIFPlay|(VideoPage)ee016a16-959f-4102-96d4-9ec8311edc8b|(image_guid)bd0a9abf-bf30-4f5b-b1c1-ed1f7196ff2d|(widget_displayname)DIF+Play^}

Senaste nyheter

Relaterat