Ungdomssvepet

Rapporter från förra veckans matcher för akademilagen och övrigt nytt på ungdomsfronten.

Hammarby P19 - DIF PA19 3-1 (0-0)
Målskytt DIF: Javid Azim

PA19-tränare Johan Palm om matchen:
– Då inga spelare födda 2001 får spela matcher trots att de tillhör PA19 så innebar det att vi fick lyfta upp sju spelare från PA17. Detta påverkar så klart hur matchen ser ut då spelarna inte känner varandra lika bra men överlag så gör samtliga bra ifrån sig där de ”äldre” spelarna födda 2002 coachade spelarna födda 2003 och 2004 på ett mycket bra och lovande sätt. 
– Hammarby vinner matchen rättvist. Det vi tar med oss är att samtliga spelare fortsatta att tävla trots att motståndarna denna gång var bättre samt att vi återigen spelade match. 
– Det vi hoppas på nu är att vi snart går ett besked att våra sistaårs-juniorer också ska få spela match, då detta även påverkar PA17, PA16 som PA15 de helger vi alla spelar match.

Hammarby P17 - DIF PA17 6-1

PA17-tränare Joel Riddez om matchen:
– PA17 förlorade med 1-6 mot Hammarby. Vi fick en utvisning redan i första halvlek vid ställningen 1-3, vilket så klart satte sin prägel på matchen. Trots det tycker jag att vi kan prestera klart bättre. Men det var delvis ett nytt lag då sex spelare från U17 spelade U19-matchen samma dag. Nu  laddar vi om för att möta AIK på lördag som vi har revansch att utkräva på. Den tuffa matchningen vi gör mot BP AIK och Hammarby är väldigt lärorikt för spelarna. Vi behöver göra maxprestationer för att mäta oss med dem.
Facit fram till nu:
BP 1 vinst 1 förlust
AIK 1 förlust
Hammarby 1 vinst 1 förlust

Så logiken säger att vi slår AIK på lördag!
 

Pojkakademichef Christian Gentile summerar:

"Träningsveckan vecka 20 såg i stora drag ut som vanligt. Pojkakademilagen i alla åldrar, 10-19 år, kör fyra träningar under veckan, för de äldre med anpassad intensitet, teman och innehåll för att anpassa kropparna till matchen på helgen. Under tiden seriespelet inte varit igång för de äldre lagen har planeringen av träningsveckan varit väldigt viktigt för att se till att fortsatt kunna närma sig samma intensitet som det innebär att spela tävlingsmatch. För de yngre lagen har arbetet fortsatt som under en ordinarie säsong med fokus på specifika teman under en till två veckor i taget.
 
Vecka 20 avslutades med några riktigt bra matcher för våra äldsta pojkakademilag. Den största utmaningen var hos den enskilde spelaren då vi roterade upp många spelare till en äldre ålder och gav många en helt ny utmaning. Anledningen var en kombination av att de äldsta juniorspelarna födda 2001 inte fick delta i matchen som PA19 spelade mot Hammarby och ett antal skador på det.
 
Hur många sistaårsjuniorer klubbar har i sina P19-lag varierar från år till år, just i år har Djurgården 8 spelare i truppen, vilket såklart påverkar en startuppställning.
 
PA16 spelade mot Boo FF:s U17 med ett kombinerat lag av spelare från P2005-1 och PA16. Första halvlek och i starten av andra halvlek gör PA16 många saker som laget övat på under en längre tid och lyckas skapa lägen och komma till avslut. Målmässigt drar PA16 dock inte ifrån utan matchen står 1-1 fram till sista halvtimmen då Boo FF visar att de också har kvalité och lite spets att kunna göra skillnad, samtidigt som det börjar synas att PA16 är på plats med blandad trupp med lite ovana att spela tillsammans. Boo FF går fram till 1-4 under en kort period i andra halvlek och från det kan PA16 inte ta sig tillbaka. Nyttig träningsmatch på många sätt där tränarna efter matchen berömmer flera av PA16-spelarna som tar på sig ansvar och kliver fram när flera lagkamrater inte är på plats. 
 
PA17 och PA19 spelade båda mot Hammarby med nykomponerade trupper för dagen. Trots att enskilda spelare i båda matcherna visar framfötterna så är Hammarby ett kompetent motstånd. PA17 får spela strax över en halvlek med 10 spelare efter en utvisning, vilket blir en ännu större utmaning. PA19 håller upp i en halvlek men får i den här matchen se sig besegrade i andra halvlek.
 
I helgen som kommer väntar nya alliansmatcher för PA16 och PA17 medan PA19 hoppas på positiva besked från myndigheter för att snart förhoppningsvis kunna förbereda sig för match med full trupp."

 

Flickakademichef Jean Balawo summerar:

FA17
Match mot BP F05 igår på Ängby IP.  Vi startar ok men efter hand tar BP över och gör både 1-0 och 2-0 , vi är då inte med i matchen. Inget bra passningsspel, vi är tvåa på boll och vi löper för lite. Vi reducerar innan paus och då har vi skapat väldigt få chanser.
Bra snack i paus där vi reder ut vissa saker. Det blir fyra byten också och de spelarna kommer in med energi. Vi gör också några ändringar i vårt spel. Skönt att vi får göra nästa mål vilket var viktigt för vår del. 2-2 och. sen spelar vi stundtals ganska bra, vi gör  tre mål på raken med många fina prestationer. Tyvärr så får BP göra det sista målet på en hörna, segerresultat blir till slut 5-3 efter en mycket bättre andra halvlek.
Nu tar vi nya tag under nästa vecka så kör vi.
 
F2006-1 
0-0 efter en helt ok första, sen faller vi ihop i andra och tredje. Släpper två mål i andra och har fortsatt svårt med speluppbyggnaden rakt igenom. Måste kriga hårt för att skapa lägen och får dessutom springa mycket i försvarsspelet. Vi krigar vidare med anfallsspelet i veckan. Förtydliga uppspelsvägar och löpvägar i anfallsspelet blev läxan efter denna match.
 
F2007-1
Match mot Viggbyholm. En match där vi tar tag i taktpinnen direkt och håller i under majoriteten av matchen. Vi gör 1-0 där vi lyckas spela loss en av våra offensiva mittfältare. Sedan i början på andra gör vi 2-0, Viggan reducerar till 2-1. Vi  gör några minuter senare 3-1 som blir slutresultatet. Skönt för tjejerna att få vinna samt göra en bra prestation. Vi stirrar oss inte blinda på denna match utan forsätter jobba i veckan.
 
F2008-1
Vi vinner mot Lidingö med 2-1 efter att vi vänder ett underläge med 0-1 i sista perioden. Vi gör en bra match där vår press stör deras uppspel och mycket av matchen spelas på mittplan. Mycket kamp och bra koncentration gör att vi vinner till slut.
 
F2009-1
Klar förlust mot ett spelskickliga FC Nacka.
Bättre i andra o tredje och vi tar med oss dom bitarna som vi förbättrade.
 

Senaste nytt
Fler nyheter