• 6 maj 2020

Rapporter från akademilagens matcher i förra veckan samt övrigt nytt på ungdomsfronten.

Träningsmatch DIF PA17 - BP P17 2-1

PA17-tränare Joel Riddez om matchen:
– PA17 vann mot BP med 2-1. En bra insats framför allt försvarsmässigt mot ett bra lag. Kul för spelarna att känna att det vi jobbat hårt med på träning ger resultat. Nästa helg är vi spellediga för att sen möta Hammarby, BP och AIK igen i maj.

Pojkakademichef Christian Gentile summerar:

”Vecka 18 fortsatte med träningar och matcher för pojkakademin, och kastades om lite av lediga dagar mot slutet av veckan. Flera av akademilagen passade på att lägga in en extra match, den största höjdpunkten hade det yngsta laget i akademin, P2010-1, som under väldigt kontrollerade former, utifrån rådande restriktioner, deltog i en matchcamp under fredagen. Sex roliga matcher mot duktiga lag, väldigt utvecklande för spelarna.

De äldre lagen i pojkakademin hade också matcher, PA16 mot Stocksund och PA17 mot BP. PA16 gjorde en fin prestation mot Stocksund, vann med 2-0 men saknade utdelning för ytterligare skapade chanser. Tränare Viktor Blom såg flera positiva saker att ta med till kommande matcher, närmast mot Värmdö nu på onsdag och sedan Hammarby på söndag (båda matcherna stängda för publik).

PA17 genomförde på många sätt en positiv match mot BP, både resultatmässigt och i prestation. Matchen slutade 2-1 och framför allt omställningsspelet i andra halvlek, både hur vi tar tillbaka boll, hur vi anfaller snabbt med många spelare och skapar chanser, är något att verkligen ta med till kommande matcher. Lagen möts igen under maj då också AIK och Hammarby kommer stå för motståndet.

Veckorna ser nu snarlika ut för lagen tills serierna förhoppningsvis drar igång i mitten av juni. PA19 hoppas på ett positivt besked att spela match igen för att kunna förbereda sig inför seriestart. Samtidigt tränar spelarna på bra för att vara skadefria och starka till premiären.”

Flickakademichef Jean Balawo summerar:

FA17 spelade mot IFK Stocksund i ett genrep inför fredagens seriematch mot Enskede. Vi börjar svagt där Stocksund tar ledningen i första halvlek men vi kommer tillbaka och springer ifrån dem. Stark match, framför allt i andra halvlek där tjejerna visar vilja, kämpaglöd och energi. De går hårdare in i duellerna samt i pressen och jobbar som ett lag. Det visar att det finns en extrem kvalitet i den här gruppen.

FA2006 mötte AIK som ligger långt fram i Sverige sett till ålderskullen medan vi startade vårt 06-lag i januari. Sett till det är jag ändå rätt nöjd med matchen och det tjejerna åstadkommer fast vi förlorar. En jämn första period men AIK springer ifrån lite i andra och sedan en jämn tredje period. Vi är som sagt helt nya i vår organisation och gruppen är ny så det här kommer att bli bra om vi får jobba på.

FA2007 spelade mot IFK Stocksund där man gör en bra match men det blir lite märkligt för 07:or att spela på en 7-mannaplan när det är 9 mot 9. Det blir matcher där mål oftast sker genom misstag eller skott via egen spelare in i mål. Ingen optimal spelform och en förlust med 0-2 med just den typen av mål som vi fick emot oss.

FA2008 spelade mot Nacka och ryckte upp sig efter förra veckans plump. I den här matchen presterade vi som grupp där laget uppfyller det tränarna vill och spelarna känner själva att de går framåt, så det var kul att se.

FA2009 spelade en jämn match mot Älvsjö AIK där man turades om att äga boll. Vi hade första perioden medan Älvsjö hade andra och även den tredje perioden.

I övrigt hade vi internutbildning för ledarna i förra veckan på temat gruppdynamik och under maj så följer vi upp med spelidé och försvarsspel. Under rådande omständigheter får man mer tid att jobba med tränarna så det är positivt.