Ungdomssvepet vecka 8

Ligacupmöten för DIF PA19 och PA17 medan FA19 spelade träningsmatch. Här hittar du matchsammanfattningar och övrigt nytt på ungdomsfronten.

Ligacupen: DIF PA19 - IFK Lidingö U19 1-1 

Mål DIF: Agaton Pourshahidi

Tränare Johan Palm om matchen:
– Sett över 90 minuter så underpresterar vi rejält. Förmodligen en kombination av att våra motståndare får matchen att handla mycket om duellspel och omställningar, vilket vi inte lyckas kontrollera speciellt bra. Statistiskt har även våra motståndare fler avslut både på mål och överlag, vilket är en kombination av deras långa inkast, hörnor samt omställningar. 
– Vi utvärderar denna match precis som alla andra och behöver lära oss snabbt av denna typ av erfarenhet, då det är fler lag som kommer spela likt Lidingö i P19 Allsvenskan. Resultatmässigt har vi tur med att vi får med oss en poäng sett till hur vi låter våra motståndare avsluta mot vår obalans. Sammanfattningsvis upplever vi att vi i denna match har svårt att fokusera på nästa fotbollsaktion när inte allt går som det ska, vilket vi behöver fortsätta utveckla och trycka på. Semifinalen går fortfarande att nå men då behöver vi prestera mycket bättre tillsammans i två matcher till, med start på söndag borta mot Luleå. 

Ligacupen: DIF PA17 - Hudiksvall 9-1 (1-1)

Mål DIF: Mustafa Ali Ismael 3, Christian Kiork 2, Benjamin Laturnus, Victor Säfsten, Javid Azim, självmål.

Tränare Joel Riddez om matchen:
– PA17 vinner med 9-1 i Ligacupen mot Hudiksvall. Vi är trögstartade och går in i halvtid med 1-1 trots stort bollinnehav. Andra halvlek är mycket bättre och vi visar stundtals upp riktigt bra spel. Vi vinner andra halvlek med 8-0 vilket såklart är mycket bra.

Träningsmatch DIF FA19 - IFK Lidingö A 1-1 (1-1)

Mål DIF: Hanna Stokki

Tränare Dennis Gabrielsson om matchen:
– Vi möter ett Lidingö som är väldigt organiserade och bra i sitt låga försvarsspel. Vi har ett stort bollinnehav som vi inte klarar av att omsätta till målchanser. Vi blir lite baktunga och har svårt att få bra positionering. Som jag ser det så finns det mycket vi kan ta med oss och lära av denna matchen: hur vi behöver orientera oss och hur vi utsätter motståndaren för obalans när dom är så organiserade.

 

Pojkakademichef Christian Gentile summerar:

– De tre äldsta lagen fortsatte med Ligacupen i helgen. PA16 spelade mot BP, en bra insats där man ser att laget utvecklat de saker som var tveksamma för några veckor sedan. En bra fotbollsmatch med en hög nivå för att vara 16-åringar men två avgörande lägen innebär att vi förlorar med 2-1 trots många bra egna lägen och en fin prestation.
– PA17 klarade av Hudiksvall utan några konstigheter där det slutar 9-1. De skötte uppgiften och kul att vi gör många mål. Det betyder ju att vi skapar många situationer och spelar en fotboll som leder till någonting.
– PA19 spelade 1-1 mot IFK Lidingö som alltid är svårspelade. De spelar en helt annan typ av fotboll än den vi själva utbildar i och det är nyttigt för oss att möta dem. Vi vet om vilka delar som är svåra att hantera men det gäller att kunna lösa det också. 
– Rent generellt är Ligacupen bra för oss och det är viktigt att vi kvalificerade oss. Kul att det är tävlingsmatcher och det är betydligt bättre för oss än att spela träningsmatcher. Sedan måste man alltid ha lite tålamod med hur saker och ting ser ut och att man är medveten om att det är en process i att det ska se bättre och bättre ut för varje match inför seriespelet. Det är det viktigaste och om vi sedan vinner och går långt är det en mersmak.

Verksamheten i övrigt
– Utöver det var det alliansmatcher mot AIK för två av våra åldersgrupper. 08:orna gick segrande ur sin match och 07:orna förlorade sin match. Men godkända prestationer av båda lagen i respektive match och det är kul att spela de här matcherna.
– Engelbrektsskolan hade sina uttagningar den här veckan. 135 ansökningar är ett högt antal och vi är glada över att många vill gå på den skola som vi samarbetar med. Det visar att vi har ett framgångsrikt samarbete och ett stort intresse.
– Det är även värt att notera att vi har både Fotbollsskola och Clinics uppe på Hjorthagen nu under sportlovet som vi hoppas ska locka fram mycket glädje och fotbollsutbildning hos de som är anmälda. 

Flickakademichef Jean Balawo summerar:

– FA09 vann mot Ängby med 8-3, det var spel mot ett mål och 09:orna är väldigt bra som lag. 08:orna var lediga och FA07 förlorade mot Huddinge med 2-1 i Ersans Pokal. Vi hade behövt ha förstaplatsen för att få en lättare slutspelslottning. Men vi trummar på så ska vi se till att göra ett bra slutspel ändå. 
– FA06 har fortfarande inte förlorat utomhus. Men nu så var de iväg och körde Bollsta Indoor Cup och gick till final där de förlorade mot BP med 1-0 i finalen. Det är ändå bra med tanke på att 06:orna ännu inte har en målvakt, utan roterar på den positionen. De har en väldigt fin gruppdynamik och lagkänsla som är kul att se.
– FA17 var lediga och FA19 spelade mot IFK Lidingös A-lag. Det var spel mot ett mål och Lidingö låg lågt där vi kontrollerade spelet från början till slut. Men sedan åkte vi på ett baklängesmål och det slutade med kryss 1-1. Generellt så möter vi bara division 1-lag så det kanske är en liten plump att vi inte vinner mot ett division 2-lag. 
– I övrigt var det kul att Lousie Hvarfner fick speltid i A-laget mot Linköping på Tele2 Arena. Vi hade ju ytterligare tre FA19-spelare på bänken i form av Ellen Andersson, Frida Kokk och Tyra Shand vilket är ett tecken på att det finns spännande namn i de yngre leden.  

Senaste nytt
Fler nyheter