EPOS - en långsiktig vision på och utanför planen

Djurgården Fotboll har valt att gå med i nätverket EPOS (Equality in memory of Per O Sundström) tillsammans med flera av landets största klubbar och förbund för att få fram fler kvinnliga ledare på elitnivå.

– Vi har en lång tradition av att driva dam- och flickfotboll och därför känns det väldigt kul att starta den här satsningen tillsammans för att attrahera kvinnliga ledare och uppmärksamma och entusiasmera de vi redan har, säger Henrik Berggren, vd och föreningschef för Djurgården Fotboll.

Per O Sundström, tidigare vd och delägare hos Djurgårdens partner Sundström Safety kämpade hela yrkeslivet för allas lika värde.
- EPOS är ett projekt där vi tillsammans med klubbar och förbund hjälper kvinnliga ledare att ta steget till att bli tränare eller ledare även på elitnivå. Det känns oerhört bra att vara en del av att skapa en miljö där alla känner att de kan förverkliga sina drömmar oavsett vad de har för bakgrund eller kön, säger Ivan Sundström, son till Per och styrelseordförande i Sundström Safety. 

EPOS ska fokusera på kompetensutveckling, inspiration och erfarenhetsutbyte för kvinnliga idrottsledare med målet att de ska fortsätta sin resa upp till senior- och elitnivå. Tillsammans ska förbunden och klubbarna driva projekt, nätverksträffar och utbildningar såväl nationellt som lokalt för att öka jämställdheten bland tränare i svensk idrott.

I nätverket EPOS ingår utöver Djurgården Fotboll även Djurgården Hockey, Malmö Redhawks, IFK Göteborg, Svenska Skidförbundet längd och Svenska Friidrottsförbundet.
- Jag ser fram emot att arbeta närmare med Djurgården Hockey och de andra klubbarna och förbunden för att få fram fler kvinnliga ledare, säger Henrik Berggren.

Läs mer om EPOS

Senaste nytt
Fler nyheter