Inför årsmötet 2021 – inkommen motion

En motion har inkommit till styrelsen i Djurgården Fotboll att ta ställning och yttra sig om.

Den 10 mars planeras Årsmöte i Djurgården Fotboll. En motion inkom till styrelsen inför detta möte. I motionen föreslås att alla match-, jubileums- eller specialtröjor alltid ska ha någon form av vertikala ränder. Förstauppsättningens ränder föreslås att alltid vara mörk- och ljusblå. Eventuella kommersiella ränder, till exempel adidas logoränder, ska inte inräknas enligt inkommen motion.
 
Senast den 7 mars publiceras (på DIF.se) styrelsens svar på inkommen motion.
 
Till punkt 17 på fastställd dagordning, Ärenden föreslagna av styrelsen, finns till mötet den 10 mars inga sådana.
 
Mer information och uppdateringar inför stundande årsmöte kommer på DIF.se kommande veckor.
 
Vill du bli medlem i Djurgården Fotboll? Bli det här!
 
Motionen i sin helhet
Olle Björkman – medlemsnummer 19100
 
Bakgrund
"Djurgårdens blårandiga fotbollströjor är ju alltsedan tillkomsten för drygt hundra år sedan, inte bara vårt varumärke, utan vår själ och vårt hjärta. Utseendet växlar genom årtiondena, men de vackra ränderna är något vi kan vara stolta över!
Några olycksaliga år i början av 1980-talet försvann ränderna (och framgångarna uteblev), men frånvaron blev lyckligtvis väldigt kortvarig; snart var de tillbaka igen. Likaså framgångarna!
Men nu för tiden finns ju inte bara en uppsättning matchställ, utan både två och tre. Här har fantasin, eller kanske snarare bristen på fantasi, flödat. Bortastället har ju under 2020 varit helrött; försäsongsstället 2021 har någon märklig blå nyans med några ändå märkligare röda markeringar som, som det verkar, slumpmässigt klistrats på här och var. Tidigare har vi även tvingats se när spelarna förnedrats med andraställ som snarast för tankarna till clownerna på Cirkus Scott.
När SM-guldet bärgades 2019, efter fjorton långa år, skulle naturligtvis triumfen celebreras med en mästartröja. Spänningen och förväntningarna var stora; hur skulle den komma att se ut? Skulle den anknyta till de historiska tröjorna från i början av 1900-talet? Eller från storhetstiden i slutet av 50- och början av 60-talet, komplett med knappar (i guld?) eller snörning i halsen (också i guld?). Eller rent av en homage till klassiska retrotröjan med smala ränder, den som Kniven gjorde sin sista match i? Vad blev det?
Det blev en….                                                                                                                                  …blå tröja
Kära nå´n.
Var det det vi skulle fira den tolfte SM-titeln med? En helblå tröja? Inga ränder, ingen nostalgi, ingen historia. En blå tröja…Suck.
När man kommer att titta på de här fotona om tio år kommer man att fråga sig om det var Halmstad eller Sundsvall som vann SM-guld 2019.
Självklart ska alla matchtröjor - oavsett om det är första, andra eller tredje uppsättningen, oavsett om det är herrlag eller damlag, oavsett om det är seniorer, juniorer eller knattelag som spelar - alltid spela i randiga tröjor! Självklart ska jubileumströjor eller minneströjor vara randiga!
Nå, hur gör man då om man möter Sirius eller Inter på bortaplan? Om byråkraterna på UEFA får för sig att matchställen måste vara enfärgade? Ja, t.ex kan man använda sig av olika glanstal, blankt-matt-blankt, så att ränderna utgör en sublim markering av en enfärgad tröja. Eller kan man tänka sig en enfärgad tröja med trådsmala ränder, litet som landslaget hade för ett par år sedan.
Anlita någon duktig kläddesigner i stället för någon marknadsförare hos det stora sko- och klädföretaget som i dag tycks bestämma!

Förslag till beslut
Jag föreslår därför att årsmötet beslutar att alla match-, jubileums- eller specialtröjor alltid ska ha någon form av vertikala ränder. Förstauppsättningens ränder ska naturligtvis, som i dag, alltid vara mörk- och ljusblå. I det här sammanhanget räknas givetvis inte eventuella kommersiella ränder, typ adidas logoränder."

Senaste nytt
Fler nyheter