Inför Degerfors - Djurgården

Genrep på Stora Valla inför den allsvenska omstarten.

DEGERFORS - DJURGÅRDEN 
Måndag  28 juni kl. 15.00, Stora Valla 

Matchen visas på discovery+

Truppstatus

– Tillgängliga spelare redovisas 24 timmar innan match i samband med att truppen släpps. Du hittar truppen till höger om denna artikeln om du läser via datorn, och under artikeln om du läser via telefonen, samt i våra sociala medier.

Spaningar 

  • Ursprungligen en U21-match som katgoriserades om till träningsmatch för att kunna preparera laget inför den allsvenska omstarten den 5 juli.
  • Jesper Nyholm tillgänglig för spel efter glädjande comeback senast mot Kalmar.
  • Edward Chilufya och Emmanuel Banda är tillbaka på Kaknäs igen.

Kim Bergstrand inför matchen:

– Vi hade en jättebra träning i torsdags med 20 spelare plus två målvakter på plats. Vi har kört på rätt hårt nu i några dagar men trots det var det ordning och reda under passet. Så det var positivt, säger Kim som hoppas på att få ut lite mer positiva tendenser mot Degerfors än i senaste matchen mot Kalmar.
– Allt som vi inte fick ut sist vill vi se. Struktur, närkampsspel, löpförmåga, mindre tekniska misstag och att huvudena sitter mellan axlarna och inte under armarna. Det måste se ut som att vi är ett fotbollslag och tränar varje dag, vilket det inte gjorde mot Kalmar. Semestern är slut så vi ska ta av oss badbrallorna och simglasögonen och sätta på oss fotbollsskorna och matchtröjorna igen.

Matchningen blir också mer skarp denna gång med en regelrätt startelva, enligt Kim.
– Det blir ju ett genrep ungefär som det var mot Örebro innan cupen drog igång. Man samlar ihop styrkorna och spetsar till allting helt enkelt.


 

Om Degerfors

  • På sjundeplats i tabellen med elva poäng.
  • Gav Djurgården en oväntat näsbränna genom ett sent matchavgörande mål från halva plan senast lagen möttes i Allsvenskan.
  • Ett mål som gjordes av Victor Edvardsen som också är lagets bästa målskytt så här långt med fem fullträffar.
 

Kim Bergstrand om Degerfors
– De är bollskickliga och spelar med ett stort självförtroende som de inte riktigt hade i början. De fick ju en liten vändning mot oss och nu håller de på att växa in i den allsvenska kostymen. Men som sagt duktiga med bollen och de har ett bra djupledsspel. Så har vi någon ordning på grejerna kommer det att bli en bra utmaning för oss.

Senaste nytt
Fler nyheter