Inför Djurgården - Degerfors

Dags för ny rafflande hemmamatch på Tele2 Arena när Djurgården jagar en trepoängare mot gästande Degerfors.

DJURGÅRDEN - DEGERFORS

Onsdag 22 september klockan 19.00, Tele2 Arena. Köp biljett här.

Matchen visas på discovery+ 
Använd denna länk när du beställer matchen så gynnar det Djurgården ekonomiskt.

Truppstatus

– Aleksandr Vasyutin, Linus Tagesson och Jesper Nyholm är de spelare som inte är tillgängliga, enligt Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.
 

Spaningar 

  • Synnerligen viktig poäng bärgad i Malmö när formstarke Hjalmar Ekdal slog till på nytt och kvitterade.
  • Dessvärre även en tuff smäll för Jesper Nyholm som fick kliva av lindad mot MFF.
  • Chans till revansch på Degerfors efter den försmädliga förlusten på Stora Valla i våras.
  • Hampus Finndell och Elliot Käck står på två gula kort och missar nästa match vid ytterligare ett.

Thomas Lagerlöf inför matchen:

– Vi kommer från en tuff bortamatch mot Malmö där vi tar med oss både en bra prestation och en poäng. Nu blir det skönt att få komma ut på hemmaplan igen inför vår publik och ta oss an Degerfors, där vi vet vad som kommer att krävas. Vi spelade en anständig match mot dem i våras och kom därifrån med noll poäng på grund av bra prestationer från deras sida, men också på grund av att vi själva gjorde ”bara en bra match”. Vi måste göra det sista som krävs för att skapa målchanser, inte bara ha kontroll på matchen. Vi måste spela med den intensitet som vi har gjort i de två senaste matcherna mot Hammarby och Malmö, det var det som saknandes när vi mötte Degerfors senast. Vi ska upp i hög intensitet på onsdag så det känns bra att vi är tillbaka på hemmaplan inför vår hemmapublik, berättar ”Tolle” som fick se bra fart på tisdagsträningen trots tight matchschema.
– Det är tätt på given men det är kul. I och med att Malmö-matchen flyttades till lördagen så har vi dessutom fått lika mycket vila som Degerfors så det ska inte fälla något avgörande. Men som sagt roligt att det är match igen och även om Jesper Nyholm åkte på en smäll mot Malmö så hoppas vi att övriga ska kunna delta i matchen.


Om Degerfors

  • På trettonde plats i tabellen med 18 poäng.
  • Har haft det tufft resultatmässigt med fyra raka förluster sedan landslagsuppehållet.
  • Victor Edvardsen är lagets bäste poängspelare med 9 mål och 4 assist.

Thomas Lagerlöf om Degerfors
– Degerfors har en bra offensiv och ett skickligt omställningsspel. De har fått in en extra resurs i Nikola Djurdjic men har även Johan Bertilsson och Victor Edvardsen som också har fina offensiva kvaliteter. Vi ska ha respekt för det och i övrigt är det ett bollskickligt lag som påminner lite om Sirius och Kalmar i det att de vill ha bollen mycket. För vår del gäller det att se till att det inte blir så, utan se till att höja tempot och intensiteten i matchen så att de inte får vara bekväma i vare sig anfalls- eller försvarsspel.

Senaste nytt
Fler nyheter