Inför Djurgården - Hammarby

Derbydags! Här hittar du förutsättningarna inför matchen samt kommentarer från Kim Bergstrand.

DJURGÅRDEN - HAMMARBY 

Söndag 12 september klockan 15.00, Tele2 Arena. Matchen är slutsåld.

Matchen visas på discovery+ 
Använd denna länk när du beställer matchen så gynnar det Djurgården ekonomiskt.

Truppstatus

–  Alla spelare är tillgängliga för spel bortsett från Aleksandr Vasyutin och Linus Tagesson, meddelar lagets naprapat Kalle Barrling.
 

Spaningar 

  • Landslagsuppehållet har gett möjlighet till kraftsamling på nytt efter en reslutatmässigt tyngre period. Nu gäller det att mobilisera inför derbyt.
  • Rasmus Schüller, Edward Chilufya och Leo Cornic är alla tillbaka välbehållna efter landslagsspel.
  • Även Haris Radetinac och Hampus Finndell var tillbaka i träning med laget under fredagen,
  • Hampus Finndell är för övrigt den enda spelare som står på två gula kort och åker på avstängning i nästkommande match vid ytterligare ett.

Kim Bergstrand inför matchen:

– Det är såklart en inspirerande uppgift vi har framför oss. Vi har ju inte tagit så mycket poäng på sistone och med tanke på förlusten senast känner vi en väldig revanschlusta, det märks i gruppen att alla vill göra skillnad. Samtidigt gäller det ju att ha koll på känsloläget. Det är ju mer känslor i derbyn och mer adrenalin, både på läktaren och på planen. Så det är viktigt att kunna hålla sig på rätt sida gränsen mellan adrenalin och coolhet, förklarar Kim som tycker att förberedelserna har varit goda inför matchen.
– Vi har ju haft en del folk borta på landslagsspel men de som har varit på plats har kört på ordentligt. Det har inte varit så som det ibland blir under landslagsuppehåll att vissa passar på att vila benen lite, utan det har varit bra fart i saker och ting hela vägen. Så nu när alla är tillbaka så känns det verkligen som att: ”Nu jävlar samlar vi ihop oss på riktigt!”. 


Om Hammarby

  • På femteplats med 27 poäng, sju pinnar efter Djurgården.
  • Har haft stigande form på sistone och vann med 2-1 mot MFF innan uppehållet.
  • Astrit Selmani är avstängd efter att ha fått sitt tredje gula kort mot MFF.
  • Gustav Ludwigsson är lagets bäste målskytt med sju gjorda mål i serien.

Kim Bergstrand om Hammarby
– Hammarby har ju ändrat lite grann och spelar allt som oftast med fembackslinje nuförtiden. De har blivit väldigt löpvilliga och springer mer nu än vad de gjorde tidigare. De är också mer raka i sitt spel även om de fortfarande kan trilla boll. Men de har som sagt ändrat sig organisatoriskt och skaffat sig en hel del fysik med Björn Paulsen och Aljosa Matko, den nya anfallaren från Slovenien. Så de ser väl rustade ut när det gäller den biten, säger Kim som tar sig an ett Hammarby utan avstängde Astrit Selmani.
– Han är ju en fysisk spelare men jag tycker att Matko påminner rätt mycket om Selmani. Han och Gustav Ludwigsson är ju väldigt fysiska och det måste vi hantera.

Senaste nytt
Fler nyheter