Inför Djurgården - Kalmar FF

Förberedelserna inför omstarten växlas upp med träningsmatch mot KFF på Kristinebergs IP.

DJURGÅRDEN - KALMAR FF
Lördag 19 juni kl. 15.00, Kristinebergs IP 

Matchen visas på DIFTV för 99 kr. Klicka här för att komma till sändningen.

Truppstatus

– Axel Wallenborg, Aleksandr Vayutin och Linus Tagesson är fortsatt otillgängliga för spel medan Edward Chilufya och Emmanuel Banda är sjuka. Rasmus Schüller är ju iväg och spelar EM så han finns inte heller med i truppen, förklarar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Spaningar 

  • Träningsmatch som spelas 3 x 45 minuter för att maximera speltiden för hela truppen.
  • De 300 tillgängliga biljetterna till matchen gick åt blixtsnabbt, välkommet och glädjande med publik på plats på "Krillan".
  • Första matchen i uppladdningen inför den allsvenska omstarten mot Örebro den 5 juli.
  • Laget har laddat upp i veckan med ett tredagarsläger på Marholmen.

Kim Bergstrand inför matchen:

– Vi kommer att spela 3 x 45 minuter och alla spelare som är friska kommer att delta. De flesta kommer att spela ungefär hälften av matchen, vilket ju blir ungefär 65-70 minuter. Det kanske blir lite mer för någon och lite mindre för någon annan beroende på fysisk status. Vi ser matchen som ett sätt att komma igång med fotbollsspelandet lite mer på riktigt än att bara träna. Dessutom kommer vi antagligen att byta organisationsform till viss del för att alla ska få spela ungefär på den position där de hör hemma. Om man säger att vi spelar 4-3-3 i grunden så kommer vi nog inte att göra det hela matchen den här gången. Ser man sedan till laguppställningarna blir de ganska blandade om man utgår från vilka som har startat flest matcher i Allsvenskan, säger Kim som tycker att den fysiska formen ser okej ut i truppen.
– Bedömningen är att de flesta ligger ganska bra till. Sedan är det klart att några kommer tillbaka från skador och andra har varit lite sjuka, men medianen ser bra ut. Vi hoppas att vi tränar på bra under fredagen och att vi har många spelare tillgängliga.

Att det dessutom finns 300 DIF-supportrar på läktarna på lördag blir ytterligare en bonus.
– Det blir väldigt roligt och de lär höras bra på Kristineberg. Så vi ser verkligen fram emot att få ha lite folk på läktarna.
 

Om Kalmar FF

  • Har startat säsongen positivt under Henrik Rydströms ledning och ligger på femte plats i tabellen.
  • Solid defensiv där bara Djurgården släppt in mindre mål i Allsvenskan så här långt.
  • Oliver Berg är lagets bästa poängspelare med två mål och tre assist på åtta matcher.
 

Kim Bergstrand om Kalmar FF
– Vi har inte hunnit kolla med Kalmar än hur de kommer att matcha sett till att vi spelar 3 x 45. Men ingen lär ju spela mer än 90 minuter och det kommer dessutom att bli väldigt varmt om jag tolkat prognoserna rätt. Så jag tror att de också kommer att fördela sina gracer.
– I övrigt är Kalmar ett av lagen som sett mest spännande ut i år och även om det bara har gått åtta omgångar så ser man att de har tagit kliv sedan säsongen innan. De har blivit ett bolltryggt lag och vi kan nog räkna med att få jaga en del boll. Det blir ett bra test på vårat presspel om vi vill använda oss av det. Men mest ser vi matchen som ett sätt att komma igång och repetera saker och ting för att få lite att förhålla oss till.

Senaste nytt
Fler nyheter