Inför Eskilstuna United - Djurgården

DIF beger sig till Tunavallen för träningsmatch mot Eskilstuna på onsdag.

ESKILSTUNA UNITED - DJURGÅRDEN
Onsdag 3 mars kl.17.00, Tunavallen

Klicka här för att beställa Eskilstunakurirens sändning av matchen.Truppstatus:

– Både Hanna Ekengren och Malin Diaz är inte tillgängliga för spel men Portia Boakye har nyligen börjat träna med laget. Vi får se hur det ser ut för henne under de närmaste dagarna, vi har ändå en förhoppning om att hon kan åka med och göra några minuter. Sedan har vi Hayley Dowd som har haft känningar i framsida lår men vi hoppas att även hon kan finnas med och göra minuter på onsdag. I övrigt kommer Maria Hovmark tillbaka till Sverige under måndagen och även om hon inte är aktuell för spel är det glädjande att hon kommer att ansluta till laget.

Spaningar 

  • Dags för ny träningsmatch efter landslagsuppehållet med nya spännande indikationer inför säsongen som väntar.
  • Lite skador och skavanker decimerar truppen. Något som skapar möjligheter för FA19-spelare att visa framfötterna.
  • Haley Dowd och Portia Boakye ser båda ut att eventuellt vara redo för spel igen och kan få ett antal matchminuter i benen på onsdag.
  • Matchen sänds av Eskilstunakuriren på: https://ekuriren.se/sport/artikel/onsdag-1655-se-uniteds-mote-med-djurgarden/lqnzn9dl

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
– Det blir så klart kul att spela match igen. Vi är fortfarande ganska tunna i spelartruppen sett till vilka vi har tillgängliga för match, så att vi kommer att få se några inslag av FA19-spelare i matchtruppen. Förhoppningsvis kan vi mönstra en bättre och bättre elva hela tiden, dels genom fler tillgängliga spelare och dels tack vare att vi blir mer matchtränade. Så Eskilstuna blir en bra värdemätare för oss, berättar Pierre som inte fokuserar allför mycket på att få svar på specifika detaljer.
– Främst vill jag se att vi rent generellt  gör en bra match mot Eskilstuna som jag tror kommer att göra en betydligt bättre säsong i år än förra året. Jag ser Eskilstuna som ett potentiellt topp 6-lag i år, så jag hoppas att vi kan svara upp med en bra match och jämna steg mot dem, även om vi i nuläget är en bit ifrån där vi vill vara.

 

Om Eskilstuna United

  • Slutade på tionde plats i OBOS Damallsvenskan 2020.
  • Har förstärkt med målvakten Emma Holmgren, backen Emma Östlund och mittfältaren Felicia Saving samtidigt som Julia Tunturi lämnat.
  • Har spelat tre träningsmatcher i år med förluster mot Rosengård (1-2) och BK Häcken (1-4) samt seger mot KIF Örebro (1-0). 

Pierre Fondin om Eskilstuna
– De har framför allt plockat in två spelare där de kanske var lite svaga förra året, mittbacken Emma Östlund som kom ifrån ett bra år med KIF Örebro och målvakten Emma Holmgren som spelade i Uppsala. Eskilstuna gjorde väldigt mycket mål förra året men släppte samtidigt in mycket bakåt så nu har de förstärkt och handplockat till de två positionerna där det kanske svajade lite förra året. Ett starkt motstånd och som sagt en bra värdemätare för oss.

 

Senaste nytt
Fler nyheter