Inför Eskilstuna United - Djurgården

Tuff och intressant bortamatch mot tabelltrean väntar på söndag.

ESKILSTUNA - DJURGÅRDEN

Söndag 3 oktober 15.00, Tunavallen
Matchen sänds på SVT Play.

Truppstatus

– Vi har alla utom Louise Hvarfner tillgängliga och Malin Diaz är ju mammaledig sedan tidigare. Portia Boakye är tillbaka så vi har bra konkurrens i laget och vi har många som gjorde det bra i cupen också. Det gör ju att det är ännu fler som visar att de är på gång för att få spela, summerar tränare Magnus Pålsson.

Spaningar 

 • Fint flow just nu med derbyseger och cupavancemang ger en bra boost inför söndagen.
 • Bra målform för Hanna Stokki som slog till två gånger om i cupen mot Boo.
 • Portia Boakye var tillbaka i cupmatchen och skapar angenäma problem för Magnus Pålsson i utagningen av backlinjen.
 • Hanna Ekengren spelar med Sundsvall mot BP på Grimsta på lördag enligt samarbetsavtalet mellan föreningarna, enligt sportchef Jean Balawo. 
  – Hanna har varit otillgänglig under en längre tid pga en skada, nu hittade vi en bra möjlighet att få matcha igång henne igen.
 • Senast lagen möttes i våras vann DIF med 1-0.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Vi kommer med en bra känsla i truppen efter att vi vann derbyt och även cupmatchen. Men för mig handlar det mycket om att vi nu ska försöka steppa upp ytterligare, inte på något sätt bli nöjda med det vi har gjort utan snarare tvärtom. Att inse att vi faktiskt är ett bättre lag än vad man kanske trott och visat tidigare, så nu gäller det att ta nästa kliv direkt och det kan vi absolut visa genom att slå eller ta poäng mot Eskilstuna.


Om Eskilstuna United

 • På tredjeplats i tabellen med 29 poäng.
 • Har även serien tredje tätaste defensiv med tolv insläppta mål så här långt.
 • Får klara sig utan lagkaptenen Matilda Plan som är avstängd.
 • Välbekanta Mia Jalkerud återfinns på motståndarsidan denna gång.

Magnus Pålsson om Eskilstuna
– De tappade ju några bra spelare i somras men har ändå gått väldigt bra efter det och bara förlorat en match efter sommaruppehållet. Förutom ett kryss mot Linköping har de vunnit resterande matcher och har fått in en rutinerad DIF-profil i Mia Jalkerud som har varit väldigt bra sedan hon kom. I övrigt har de en hel del individuell spetskvalitet framåt och är stabila och välorganiserade i sitt 4-4-2. Dessutom med en bra variation i sitt spel så det är en tuff motståndare. Nu är deras kapten Matilda Plan avstängd mot oss så förhoppningsvis gör det dem lite mindre stabila.

Senaste nytt
Fler nyheter