Inför Hammarby - Djurgården

Dags för derby på lördag när det är damernas tur att ta sig an Hammarby.

HAMMARBY - DJURGÅRDEN
Lördag 22 maj kl.14.00, Hammarby IP

Matchen sänds på Sportbladet Play, använd följande länk för beställning av match samt abonnemang så gynnar det Djurgården Fotboll. 

 

Truppstatus

– Förutom de långtidskadade spelarna så ser det ändå ganska bra ut. Vi har lite småskavanker i truppen men vi hoppas att alla andra ska vara tillgängliga på lördag, säger tränaren Pierre Fondin. 

 

Spaningar 

  • Två av säsongens tuffaste matcher mot Häcken och Rosengård avbockade. Nu gäller det att få igång poängskörden igen i ett som alltid laddat derby.
  • Första allsvenska derbyt mellan lagen sedan säsongen 2018.
  • Elizabeth Addo gjorde omedelbart avtryck på mittfältet senast mot Häcken men hade inte 90 minuter i benen då. Kan vi hoppas på ytterligare minuter i derbyt?
  • Sara Olai har inlett med två mål på tre matcher i sin roll som ytterback. Får vi se fler fullträffar på lördag?

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
— Det ska verkligen bli kul med ett nytt derby. Vi är revanschsugna efter derbyt mot AIK som slutade snöpligt för oss (1-2). Det är bara att göra om och göra det bättre den här gången. Jag tror att det kommer att bli en kamp och en ganska öppen matchbild. Hammarby är nog precis som vi intresserade av att ha boll och jag hoppas att vi kan ha den betydligt mer än vad vi har haft i framför allt de två senaste matcherna mot Rosengård (0-3) och Häcken (1-4).

 

Om Hammarby

  • På åttonde plats i tabellen med fem poäng på lika många matcher.
  • Kryssade senast mot Eskilstuna United då det blev 1-1.
  • Har haft en stark offensiv med nio gjorda mål där Emilia Larsson, Madelen Janogy och välbekanta Hanna Folkesson har gjort två mål var.

Pierre Fondin om Hammarby
– En stark nykomling måste man ändå säga. De har bara förluster mot Häcken och Rosengård vilket det inte är så mycket att säga om. Sen har de sena poängtapp i två matcher och en övertygande 5-0-seger mot Örebro så de har absolut börjat serien starkt. De har varit offensivt inriktade och spelat med ett bra tempo. Vi får kanske framför allt se upp med deras spetsvärvning, Madelen Janogy. 

Senaste nytt
Fler nyheter