Inför KIF Örebro - Djurgården

Djurgården åker västerut i jakt på tre poäng på Behrn Arena under lördagen.

KIF ÖREBRO - DJURGÅRDEN

Lördag 9 oktober 16.00, Behrn Arena 

Matchen sänds på Sportbladet Play, använd följande länk för beställning av match samt abonnemang så gynnar det Djurgården Fotboll.

Truppstatus

– Julia Walentowicz är avstängd inför matchen. Annars är alla tillgängliga förutom Louise Hvarfner som ännu inte är redo för spel, säger Magnus Pålsson.

Spaningar 

  • Förlust senast mot ett formstarkt Eskilstuna. Nu gäller det att studsa tillbaka ordentligt mot KIF Örebro.
  • Julia Walentowicz är avstängd efter att ha fått sitt tredje gula kort mot Eskilstuna.
  • Sheila van den Bulk, Sara Olai och Alexandra Talounda står på två gula kort och missar nästa match vid ytterligare ett.
  • Senast lagen möttes i serien var i den damallsvenska premiären när DIF vann med 1-0 hemma på Stadion.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Det blir en spännande match. Örebro har samma poäng som vi så på förhand borde det vara en jämn match. De gånger jag har sett dem tycker jag att de har spelat en rolig fotboll och att de har varit lite bättre nu på slutet. Så Örebro kommer säkert med ett ganska bra självförtroende inför matchen och det gör vi också. Även om vi förlorade mot Eskilstuna tycker jag ändå att det finns en hel del grejer som funkar och med några små justeringar så blir det nog bättre mot KIF Örebro, berättar Magnus som har en rak och tydlig målsättning inför upploppet i serien.
– Vi har pratat om att vinna varje match och ta så många poäng som möjligt. Det kan ju låta lite klyschigt men det är viktigt för oss eftersom vi gärna vill komma på övre halvan och självklart så högt som möjligt i tabellen.

Om KIF Örebro

  • På nionde plats med 21 poäng, samma antal som Djurgården.
  • Har släppt in 33 mål bakåt vilket är näst flest i serien.
  • Fd DIF-anfallaren Jenna Hellström är lagets bästa målskýtt med fyra mål, lika många som Karin Lundin som dock lämnat laget.

Magnus Pålsson om Örebro
– Vi kommer att få möta ett lag som kommer att spela sig fram spelyta för spelyta med bra rörelse i anfallsspelet. De har varierat lite mellan att spela högt och lågt försvarsspel, men jag tror att de kommer att spela högt och intensivt mot oss. Ett lag som spelar ganska likt oss och de är även kontringsstarka med snabba spelare längts fram som gärna tar maxlöpningar.

Senaste nytt
Fler nyheter