Inför Piteå - Djurgården

Dags för träningsmatch på fredag då DIF tar sig an Piteå. Här hittar du premisserna och länk till livesändningen.

PITEÅ - DJURGÅRDEN
Fredag 2 april kl.14.00, NP3 Arena, (matchen spelas utan publik).

Matchen sänds med Spideo-kamera utan kommentator. Länk till sändningen hittar du här.

 

Truppstatus

– Vi har fortfarande ett gäng som är borta och några osäkra kort. Alexandra Takounda har ju inte landat än och utöver det har vi Maria Hovmark (knä), Hanna Stokki (hand), Tilde Lindwall (fot), Louise Hvarfner och Rachel Bloznalis (båda huvud) och Malin Diaz (rehab) som inte är tillgängliga. Sedan har vi frågetecken kring Julia Walentowicz, Fanny Lång och Hayley Dowd som har lite olika skavanker där vi får avvakta och se. Så vi får spela med de som vi har och komplettera med FA19-spelare, sammanfattar Pierre Fondin.

Spaningar 

  • Den snöpliga cupsortin mot Umeå måste snabbt läggas åt sidan och siktet riktas om mot uppladdning inför den damallsvenska starten 17 april.
  • Skadeläget är fortsatt bekymmersamt med många på frånvarolistan.
  • Daniela Zamora landar i veckan. Får vi se henne i aktion på fredag?

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
– Jag hoppas att få se mer vilja att ha boll och att vi någonstans ska försöka driva matchen lite mer än vad vi gjorde mot Umeå. Där tycker jag att vi stundtals gömde oss och lät Umeå driva matchen. Nu måste vi steppa upp och vilja ha bollen mer, delta och göra jobbet ordentligt för varandra, vi måste även kunna ha ett bättre passningsspel och skapa anfall. Senast mot Umeå hade vi endast ett halvtaskigt skott på mål i första halvlek och jämför man det med andra halvlek gör vi två mål, sätter en i ribban och har dessutom en straffsituation som är ganska klar. Så ökar vi engagemanget i laget kommer det att betyda mycket för oss och vi ska vara inställda på att göra den första delen i matchen bra mycket bättre den här gången.

Om Piteå IF

  • Deltog inte i cupens gruppspel eftersom de slogs ut i kvaificeringen.
  • Vann senaste träningsmatchen mot AIK med 2-0 men förlorade med samma siffror mot Hammarby innan dess.
  • Före detta DIF-målvakten Nichole Persson återfinns numera i laget.

Pierre Fondin om Piteå
– Av det vi har sett nu hittills är att de har gått över till att spela 4-3-3, innan dess var de ganska raka i sina 4-4-2-linjer. Jag har också sett att de sätter ganska hög press och försöker att sätta ett större tryck på motståndarna hela tiden. De har sett lite rappare ut än vad de har gjort tidigare och har nog tagit ett steg framåt sett till senaste åren. Så jag tror att Piteå kommer att vara bättre i år än vad de var förra säsongen.

Senaste nytt
Fler nyheter