Inför Piteå - Djurgården

DIF beger sig norröver för match på LF Arena med viktiga poäng på spel.

PITEÅ - DJURGÅRDEN
Söndag 30 maj kl.15.00, LF Arena

Matchen sänds på Sportbladet Play, använd följande länk för beställning av match samt abonnemang så gynnar det Djurgården Fotboll. 

 

Truppstatus

– Vi har Louise Hvarfner tillbaka i full träning igen, vilket är glädjande. I övrigt är alla friska och det är oförändrat när det gäller de långtidsfrånvarande (Malin Diaz, Maria Hovmark, Tilde Lindwall och Rachel Bloznalis), säger tränare Pierre Fondin.

 

Spaningar 

  • Tuff start på säsongen och en dramatisk sexpoängs-match väntar mot Piteå som är i samma läge som DIF med tre inspelade poäng så här långt.
  • Louise Hvarfner tillbaka i full träning igen.
  • Det blev 2-2 senast lagen möttes i genrepet inför den damallsvenska starten.

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
– Det är ju en väldigt viktig match för båda lagen. Piteå har ju precis som vi haft svårt att få med sig poäng från matcherna, så det blir en intressant match på det sättet. Men även om vi inte har vunnit på sistone har vi ändå gjort det bra i perioder. Vi hade en bra timme mot Häcken och det finns ganska långa perioder mot Hammarby som också är bra. Tyvärr har det inte räckt till poäng så vi hoppas att vi kan göra det bra under en hel match nu mot Piteå och få med oss poäng hem. I slutändan är det ju det som räknas och det blir svårt att titta tillbaka på bra prestationer om vi aldrig får med oss poäng, säger Pierre som tycker att premisserna finns för att kunna få utdelning på söndag.
– Vi har fått vara ganska skadefria ett tag där vi kunnat åka med i stort sett samma trupp och nu är även Louise Hvarfner tillbaka i full träning. Så vi börjar komma någon vart i alla fall med mycket folk på träning som höjer konkurrensen. Jag tycker att man ser det i matcherna också att det ändå sker framsteg hela tiden, samtidigt måste vi bli lite effektivare. Vi får jobba hårt för allt just nu och det kanske kommer att vara så ett tag innan vi får mer medvind. I ett sådant läge gäller det för alla, både ledare och spelare, att fokusera, jobba hårt och göra sitt absolut bästa varje dag på träningen. Då kommer det att komma till slut, men fram tills dess måste vi fortsätta att hålla det uppe och hela tiden driva på i träning.

Om Piteå IF

  • På tionde plats i tabellen på samma poäng som Djurgården.
  • Knapp förlust i senaste matchen mot Rosengård med 0-1.
  • Anam Imo är lagets bästa målskytt med två fullträffar av de fem mål som Piteå har gjort så här långt.

Pierre Fondin om Piteå
– Piteå har också haft det lite tufft i starten. De har ju slagit Växjö på hemmaplan och fick med sig en vinst därifrån, men annars har de fått slita hårt för att jaga poäng. Så de sitter lite i samma sits som oss och Piteå är som alltid ett stabilt lag. De har ju haft en period med covid-19 i truppen som gjorde att de fick spela lite tighta matcher, vilket kan ha påverkat deras poängskörd. Men som sagt, alltid stabila och speciellt på hemmaplan är de tunga att möta. Så det kommer att bli en bra kamp på söndag.

Senaste nytt
Fler nyheter