Malte Wester och Lucas Zetterberg till P16-landslaget

Två spelare från DIF PA17 är kallade till landslagssamlingen på Öland i juli.

Svenska P16-landslaget laddar upp med ett läger på Öland den 1-6 juli inför väntande EM-kval i september och Djurgården har två representanter på plats i form av Lucas Zetterberg och Malte Wester.

Ett fint kvitto för två spelare födda 2005 som båda har utmärkt sig genom fina  prestationer i den blårandiga tröjan, enligt pojkakademichef Christian Krigström Gentile.
– Efter ett långt uppehåll för ungdomslandslagens verksamhet är det såklart jättekul att ett par av våra spelare blir kallade direkt vid återstart. Dessutom är det till en mindre samling (24 spelare) inför de första landskamperna sedan uppehållet på grund av pandemin. Både Lukas och Malte har gjort det bra under försäsong och början på seriespelet. Lukas använder sin hastighet med boll från sin ytterposition, för att alltid vara ett hot framåt. Han har gjort avtryck i såväl PA17, truppen han utgår från, som PA16 och har även hunnit med några fina insatser i PA19 under våren. En spännande spelare som nu får möjlighet till ytterligare en utmaning, berättar Christian som även har gott om lovord till Malte:
– Malte Wester, som varit i Djurgården sedan barnsben, har under våren haft jämna fina prestationer. Det är tuff konkurrens på mittfältet i våra trupper men Malte har, precis som förra året, fortsatt prestera i spelet med boll, med en fin passningsfot och speluppfattning, samt i duellspelet utan boll. En mångsidig mittfältare som nu har bestämt sig för att göra sina gymnasiesår kopplade till fotbollen genom Nationell Idrottsutbildning utanför Stockholm och därmed flyttar till Borås i sommar för att ansluta till Elfsborg. Malte var tidig och tydlig med sitt önskemål, och dialogen med Elfsborg var god kring bytet och flytten. Vi önskar Lukas och Malte stort lycka till på samlingen.


Lucas Zetterberg i aktion.

 

Senaste nytt
Fler nyheter