Uddamålsförlust borta mot KIF Örebro

• 9 okt 2021

Det blev förlust med 1-0 borta mot KIF Örebro under lördagen. Tränare Magnus Pålsson ger sin syn på matchen i spelaren ovan.

Bortamatch mot KIF Örebro på Behrn Arena, ett lag som inför matchen placerade sig på samma poäng som oss i tabellen.

Laguppställningen ser du i den blå matchrutan intill den här artikeln.

Det var en jämn matchinledning i bra tempo är båda lagen gick framåt och turades om att anfalla men utan några riktiga målchanser inledningsvis.

Men redan i den femte minuten hamnade vi i underläge. Örebro slog en boll framåt mot Wilma Öhman som ungefär på mittplan nickskarvade bollen vidare offensivt. Men varken någon Djurgårdsförsvarare eller ytterligare Örebro-spelare fanns där så Wilma löpte ikapp bollen själv och avancerade fram till straffområdet där hon vek inåt i plan och placerade bollen vid bortre stolpen. En riktig rivstart på matchen där Örebro även såg inspirerade ut omedelbart efter målet.

Bästa DIF-chansen för avslut tog sig Elizabeth Addo till i den tionde minuten när hon tog in bollen från vänster och avslutade giftigt, men bollen blockerades ut av försvarare till en hörna som dock inte ledde till annat än att målvakten plockade ner bollen.

Djurgården tog visst initiativ efter målet och den efterföljande Örebro-framåtandan som följde precis därefter, och parkerade spelmässigt på offensiv planhalva. Inga hängande huvuden eller stressade aktioner, långt kvar av matchen! Närmare bestämt 77 minuter.

Örebro var snabba och skickliga i sina offensiva attacker och i den 18:e minuten höll deras anfallare på att springa sig fri till höger mitt på vår planhalva, men Portia Boakye skyndade dit och gick in tufft i duellen som renderade i frispark för Örebro och gult kort på DIF-försvararen. Frisparken klistrade Kelsey Daugherty i DIF-målet.

Fin sekvens från Djurgården i den 25:e minuten som etablerade spel kring offensivt straffområde och avslutet från Linda Motlhalo på en pass snett inåt bakåt från Haley Dowd var nog matchens farligaste, men bollen räddades av målvakten. Djurgården fortsatte att trumma på framåt för att nå kvitteringen.

Medan Djurgården anföll metodiskt och passningsorienterat var Örebro snabba och raka i sina anfall och med halvtimmen spelad kom de runt på kanten och spelade snett inåt bakåt och det kändes riktigt farligt, men det framrusande spelarens försök till klack-pass misslyckades och vi redde ut situationen. Alltjämnt underläge efter 32 spelade minuter.

Vi fick ett flertal hörnor under den första halvleken och den farligaste kom i den 42:a minuten. Fanny Lång hade börjat sikta in sig och den här hörnan togs inte ner av målvakten utan hamnade hos Nellie Lilja vid straffområdsgränsen vars hårda avslut dock gick utanför.

Istället hörna för Örebro i den 44:e minuten från Anna Sandberg som placerade den fint vid bortre stolpen men Sheila van den Bulk skarvade bort bollen framför en framstörtande Örebro-spelare.

Halvleken slutade 1-0 till hemmalaget KIF Örebro.

Örebro flyttade upp sina positioner och tog mer initiativ i andra halvlek och matchbilden förändrades gentemot den första. Möjligen snackade man i halvlek om att Djurgården haft lite väl mycket boll efter ledningsmålet och att det var något man ville ändra på. Jämnare fördelat bollinnehav nu och ett ettrigare Örebro, men ett Djurgården som fortsatte med fin bollbehandling och offensiva attacker och det kändes som att vi kom allt närmare en kvittering.

Chansfattigt första kvarten dock. I den 57:e minuten byttes Tilde Lindwall in mot Hanna Stokki.

Vi pressade högt och försökte vinna tillbaka bollen tidigt, men ett bollskickligt Örebro redde många gånger ut trängda lägen och tappade inte bollen i de farliga zoner vi ville åt. Det ledde emellertid till allt färre anfall från Örebro och viss frustration syntes möjligen i duellen där Linda Motlhalo revs ner tydligt på mittplan och Elli Pikkujämsä varnades.

Tilde Lindwall fick ett bra läge för avslut vid straffområdsgränsen i den 72:a minuten men fick ingen ordentlig träff och målvakten kunde enkelt rädda.

Mer offensiva krafter byttes in i den 74:e minuten när Daniela Zamora ersatte Fanny Lång.

I takt med att vi gick framåt allt mer öppnades ytorna upp bakåt och Örebro hade ett par snabba omställningar på kort tid men kom aldrig till något avslut. Dock påminnelser om att se upp bakåt.

2-0 till Örebro var det även en del som jublade för på Behrn Arena i den 80:e minuten men domarna vinkade korrekt av för offside. Anfallaren som stötte in returen var någon meter för långt fram när skottet som Daugherty räddade avlossades.

10 minuter kvar och Djurgården försökte att intensifiera formeringen och fyllde på med många spelare när vi ägde bollen offensivt i plan. Örebro dock välorganiserade och svåra att trä igenom bollar på, och när de fick tag i bollen tickade dyrbara minuter på. Portia Boakye var bra matchen igenom och mot slutet avstyrde hon ett par farliga kontringar på egen hand som sista spelare.

Klockan visade 90 minuter och fjärdedomaren visade 3 minuter tilläggstid. Dubbelbyte i Djurgården samtidigt där Alexandra Takounda och Hanna Ekengren byttes in mot Elizabeth Addo och Haley Dowd. Inkast för Örebro långt ner på egen planhalva men vi tog bollen snabbt och skickade in i straffområdet där vi fyllde på med det mesta vi hade. Rörigt och slumpartade studsar men bollen alltjämt i vår ägo och vi fick hörna i den 93:e minuten.

En hörna som blev otroligt farlig och tilltrasslad där alla bolltouch är omöjliga att redogöra för men målvakten var beslutsam och resolut och tog till slut hand om bollen och domaren blåste av matchen.

Vi konstaterar en uddamålsförlust i en ganska chansfattig match på Behrn Arena. Nästa match är hemma mot Kristianstad den 16 oktober. Köp biljett här.

9 oktober, lördag 16:00Behrn Arena