Ungdomssvepet vecka 34

Här hittar du resultat och summeringar från helgens matcher för de äldre akademilagen.

Seriespelet rullar på för fullt och det har varit en klassisk matchhelg för de äldre akademilagen. Här nedan summerar pojkakademichef Christian Krigström Gentile och flickakademichef Jean Balawo förra veckans matcher samt går igenom lite annat nytt på ungdomsfronten.

Resultat för de äldre pojkakademilagen samt kommentarer från pojkakademichef Christian Krigström Gentile.

DIF PA19 - Hammarby P19 1-3 (0-1)
Mål DIF:
Fredrik Skilberg

"Returmöte bara några veckor efter första matchen i serien lagen emellan. Matchen väger men Hammarby tar för sig i straffområdena, medan Djurgården inte har den rätta skärpan. Det blir 0-1 vid en rörig situation efter en hörna vilket också blir halvtidsresultatet. I andra halvlek så dominerar DIF bollinnehavet men kan inte hota tydligt och istället kommer Hammarby loss på en omställning och utökar sin ledning. Nu ökar DIF farten i anfallen och skapar först ett par lägen, sedan kommer reduceringen. Efter reduceringen öppnar matchen upp sig och lagen blir oorganiserade när bollinnehavet växlar mycket. Djurgården skapar några vassa chanser, men det är vid en kontring som Hammarby får sikta in sig och fastställa 1-3 som slutresultat. Som vanligt en fartfylld och ganska tuff match på P19-nivå, men kanske inte den mest välspelade den här gången."

DIF PA17 - Östersunds FK P17 6-0 (2-0)
Mål:
Lukas Zetterberg 2, Fredrik af Forselles, Isak Alexander Alemayehu, Douglas Dahlström, Viktor Dahlman.

"DIF PA17 har lyckats ta kontroll och dominera många av matcherna hittills i serien. I och med det så kommer också utdelningen för laget och det är svårt att komma åt möjligheten att vända på matchen för motståndarna. PA17 är en fartfylld, tuff trupp som visat sig jobbiga att möta i årets serie."

Klicka här för att se Fredrik af Forselles mål som blev Månadens Veo-mål.

IFK Stocksund P16 - DIF PA16 0-1 (0-0)
Mål:
Kalipha Jawla

"Seriefinal i grundspelet och långt ifrån en bra prestation enligt tränare Ramin Sepasi. DIF PA16 får inte ihop organisationen och hamnar i lägen där vi får försvara oss lågt inte minst efter att ha tagit ledningen. Skönt med seger men laget kommer behöva höja sina prestationer nu när slutspelsserien påbörjas."
 

Crown Plaza Elitcup 2021

"För de yngre lagen så är det åter till vardagen för tre akademilag 2007, 2008 och 2009 som förra helgen (19-22 augusti) var med i Crowne Plaza Elitcup i Köpenhamn med många utvecklande och tuffa matcher. Alla akademilagen är nu igång för hösten och har regelbundet schema med träningar och matcher fram till höstlovet i vecka 44", summerar Christian.

 

Resultat för de äldre flickakademilagen samt kommentarer från flickakademichef Jean Balawo.

AIK F17 - DIF FA17 1-1 (0-1)
Mål DIF:
Felicia Tanner

”DIF FA17 hade seriefinal borta mot AIK på Skytteholm. En match som vi kontrollerar totalt och göra ett tidigt frisparksmål. Men vi bränner ganska mycket chanser och lyckas inte döda matchen. Istället lyckas AIK kvittera med matchens sista spark. Det gör att AIK just nu är serieledare med två måls bättre målskillnad och två matcher återstår. Så det blir en tuff fight men FA17 har haft en bra säsong givet den start vi hade.”

IK Uppsala F19 - DIF FA19 2-6 (0-2)
Mål DIF:
Alexandra Takounda 2, Agnes Hedman 2, Nicole Ruiz Granados, Kajsa Lindwall.

”FA19 spelade borta mot Uppsala. En stabil vinst med 6-2 där Alexandra Takounda och Agnes Hedman blev tvåmålsskyttar medan Nicole Ruiz Granados och Kajsa Lindwall gjorde varsitt mål.”
 

Senaste nytt
Fler nyheter