Ungdomssvepet vecka 37

Stark poängskörd i helgens matcher för de äldre akademilagen på pojksidan medan DIF FA17 förbereder sig för spännande slutspel.

Matcherna duggar tätt för de äldre akademilagen under hösten. Här nedan summerar pojkakademichef Christian Krigström Gentile och flickakademichef Jean Balawo förra veckans matcher samt går igenom lite annat nytt på ungdomsfronten.

Resultat för de äldre pojkakademilagen samt kommentarer från pojkakademichef Christian Krigström Gentile.

Ängby IF P19 - DIF PA19 1-3 (0-1)
Mål DIF: Melker Jonsson, Jonathan Karlsson, Kofi Asare

– Det blev en vinst med 3-1 mot Ängby i en match där vi på förhand vet att det är ett lag som kommer att kriga och springa. Ju längre en sådan här match lider kan det dessutom bli svårt om man inte lyckas kapitalisera på chanserna och göra mål. Det hinner gå nästan en halvlek innan Melker Jonsson gör 1-0 som vi kan gå till halvtidsvila med. I andra halvlek sticker Ängby emellan med några chanser, de hade några i första också, men vi lyckas utöka ledningen till 2-0 och 3-0 innan de reducerar till 3-1 på övertid. En insats som inte var superbra prestationsmässigt men som ändå gav tre poäng, vilket är skönt.

IFK Stocksund - DIF PA17 1-3 (0-2)
Mål DIF: Gideon Granström, Lucas Zetterberg, Ilias Medaghri Alaoui

– Match mot Stocksund som är ett habilt lag som springer mycket. En inte helt lätt uppgift på förhand men PA17 är en väloljad maskin som också kan spela tufft och ta i. Vi visar att vi också kan göra det med kvalitet och lyckas ta ledningen och hålla den ganska behagligt. Stocksund sticker upp med några chanser emellan men vi lyckas kontrollera matchen fram till en vinst med 3-1. Skönt för PA17 som håller i sin segersvit och ligger i toppen av tabellen.

Umeå IK P16 - DIF PA16 1-5 (0-4)
Mål DIF: Kalipha Jawla 3, Simon Nakhost, Marlon Frej Wynter

– PA16 har börjat sin slutspelsserie och åkte upp till Umeå för bortamatch. En nyttig erfarenhet för spelarna att vara ute och resa tillsammans, bo på hotell och uppleva hur det är att ladda för en match tillsammans långt från hemmet. Vi får en mardrömsstart med baklängesmål efter en minut och sedan får grabbarna spela sig in i matchen. Vi lyckas till slut både få hål på dem och ta ledningen för att sedan dra ifrån. En lite svajig insats trots att vi vinner matchen med 5-1 men det fanns en kvalitetsskillnad ändå totalt sett, även om vi bjuder in till chanser på några bolltapp på fel del av planen. Den som sticker ut målmässigt är Kalipha Jawla som gör tre mål i matchen.
 

Bra start på slutspelet för PA15

– I övrigt har PA15 börjat sin regionala slutspelsserie och mötte Kallfors som har en duktig årgång i 06:orna. Vi vet att det är ett bra lag men samtidigt känns det som att våra spelare som har kommit längst visar kvalitet och gör skillnad. Det finns även en bredd i truppen som gör att vi kan byta in en del spelare i andra halvlek vilket gör att vi fortsätter ösa på efter att vi har kopplat ett målmässigt grepp om matchen. Det drar ifrån resultatmässigt och vi vinner till slut med 5-1, summerar Christian Krigström Gentile som även hade ett yngre lag som matchade internationellt i helgen.
– Vårt 2010-1 var nere i Polen och spelade internationell turnering i helgen. Precis som för alla lag som åker utomlands är det en härlig erfarenhet, roligt att få resa och spela mot en annan typ av motstånd.

Isak Alemayehu matchar med svenska P15-landslaget

Djurgårdens 2006-födde mittfältare gör sig redo för landslagsspel med dubbla landskamper mot Norge den 23 och 26 september.
– Jättekul för Isak som finns med när det blivit dags för första trupputtagningen och landskamperna för den här åldersgruppen. Isak har haft en otroligt fin säsong så det är kul att få premieras med möjligheten att spela i landslaget. Det är en spelare som är väldigt spännande på många sätt, framför allt sett till hans offensiva egenskaper. En fin blick för spelet med fina fötter och till vardags spelar han med DIF PA17, berättar Christian.

Isak Alemayehu i aktion.

Resultat för de äldre flickakademilagen samt kommentarer från flickakademichef Jean Balawo.

DIF FA19 - AIK F19 2-2
Mål DIF: Tuva Bylund, Hanna Stokki

– Vi öppnade med mål direkt från Hanna Stokki efter bara några minuter och hade ett kraftigt spelövertag utan att riktigt kunna döda matchen. Men vi gör ändå 2-0 och sedan reducerar de till 2-1 och 2-2 kommer också, även om det egentligen är närmare ett tredje mål för oss. Det handlar om oskärpa i att kunna försvara i pressade situationer för vår del. Det blev lite för skakigt nu och kostade oss segern. Vi har fortfarande häng på slutspelet men den chansen är marginell med tanke på att vi har två matcher mer spelade än BP och Umeå som ligger före, men vi kommer att möta just Umeå hemma och borta och kan kanske knappa in där.

Johanna Husbom DIF PA19

Sluspelsdags för DIF FA17

I övrigt kan Jean Balawo se fram emot ett spännande slutspel för FA17 med start nästa helg.
– När det gäller FA17 var de spellediga i helgen men möter FC Djursholm i helgen i slutspelet av SM-serien. Sex lag gör upp om förstaplatsen i enkelmöten med varandra och gruppettan går vidare. Så det gäller att vara fokuserade hela vägen och i den här serien har man inte råd med några misstag. I övrigt rullar det på bra i flickakademin med en del fina prestationer i helgen, berättar Jean som även gläds åt fin landslagsrepresentation i Flickakademin.
– Det är mycket glädjande att vi just nu har väldigt många spelare från flickakademin som  är i landslag. Vi hade ju fyra spelare som startade i F17-landslaget: Louise Larsson, Nea Flyborg, Nicole Ruiz Granados och Elvira Björklund och har ytterligare ett par spelare i FA19 som ligger väldigt bra till för att bli kallade till landslagsspel inom kort.

Senaste nytt
Fler nyheter