Ungdomssvepet vecka 41

En sammanställning av helgens matcher för de äldre akademilagen samt en del om de yngre plus övrigt nytt på ungdomsfronten.

Resultat för de äldre pojkakademilagen samt kommentarer från pojkakademichef Christian Krigström Gentile.
 

DIF PA19 - IK Frej Täby 2-4 (1-0)
Mål DIF:
Christian Kiork, Andi Elezaj

– En match där det från början ser ut som att vi ska kontrollera tillställningen hela vägen in. Men vi kommer inte igång med samma kontroll av spelet i andra halvlek, samtidigt som Frej är mer intresserade av att prestera och leverera. De jobbar hårt och går upp i ledning vilket sätter oss i ett svårt läge resultatmässigt. Sedan får de till och med en spelare utvisad men vi lyckas ändå inte reparera och få hål på dem. Så vår ledning med 2-1 blev till 2-3 och när vi forcerar i slutet blir det 2-4. Så klart en missräkning i en match som vi på förhand tycker att vi ska kunna hantera. Men motståndarna som kommer är givetvis intresserade av att se till att det slutar på annat sätt. Kommande helg ges en ny chans till tre poäng då AIK väntar, en viktig och nyttig match för oss.

DIF PA17 - BP 0-1 (0-1)

– Vi tog oss an BP ute i Vinnarhallen på Bosön. En match där lagen har varsin halvlek, BP börjar bäst och tar också ledningen i första halvlek men vi tar oss tillbaka in i matchen och är klart vassare i andra halvlek. Både sett till vår egen prestation och jämfört med motståndet. Vi skapar chanser men lyckas inte göra mål och får konstatera att det är en match som alltid är nyttig att spela, men i det läge som vi befinner oss i vill vi också ta poängen. Så det var surt, men det är ny match på lördag mot Täby som vi får ta sikte på.

Sirius - DIF PA16 3-0 (1-0)

– PA16 hade möjlighet att göra ett ryck i slutspelsserien för att nå en semifinalplats. Vi åker upp till Uppsala och gör en okej första halvlek där det verkligen är tävling. Sirius lyckas få in 1-0 men till skillnad från PA17 så lyckas vi inte komma ut till andra halvlek och göra en ännu bättre prestation. Utan istället blir det en svagare prestation och då blir det svårt. Ett misstag som leder fram till 2-0 och sedan kommer vi inte åt att fortsätta anfalla, utan Sirius är det bättre laget. Så för PA16 handlar det nu om att se till att vinna mot Umeå kommande helg samtidigt som Sirius behöver tappa poäng för att vi ska ha en chans att nå semifinal i P16 Nationell.

Övriga lag

– DIF PA15 avslutade sin serie, som de vunnit sedan tidigare, med vinst mot Irsta med 1-0. För P2009-1 blev det en turnering i Polen där de spelade åtta tuffa matcher mot en annan typ av motstånd och slutade på tredjeplats. Kul med pallplats och alltid roligt när våra lag kommer ut och spelar utomlands. P2010-1 var i Kristinehamn och spelade Oktober 9:an i helgen med många duktiga lag och knep en bra placering.
– Nu är det sista veckorna på säsongen och pojkakademin öppnar upp för provspel. Vill man höra av sig för provspel anmäler man sitt intresse till oss, klicka här för att fylla i en anmälan, avrundar Christian Krigström Gentile.

Resultat för de äldre flickakademilagen samt kommentarer från flickakademichef Jean Balawo.

Älvsjö AIK - DIF FA19 0-5 (0-3)
Mål:
Agnes Hedman 3, Linnea Egevall 2

– En skön seger och en bra prestation av oss där Linnea Egevall gör två mål och innermittfältaren Agnes Hedman ett hattrick. Kul för Agnes som har en lång svit av matcher som målskytt nu och som dessutom har tränat med damlaget i förra veckan för att kunna vara med i träningsmatchen mot indiska landslaget.

DIF FA17 - AIK 1-4

– FA17 mötte AIK under lördagskvällen och det blev förlust 1-4. Det var inget snack om resultatet och vi var inte bra i den här matchen. Vi tog inte med några spelare från FA19 heller eftersom det var en marginell chans till avancemang utan behöll istället dem till deras match mot Älvsjö.

Övriga lag

– F2011-1 var i Örebro och spelade turnering mot lag som var ett år äldre. De förblev obesegrade med sex vinster och en oavgjord där vi släppte in totalt fyra mål på hela cupen.
– F2009-1 byter ju spelform nu till 9 mot 9 och här ryckte flickakademichefen själv in när tränarna var bortresta och "tog en coachseger" i första niomanna-matchen mot IFK Lidingö. Vi hade en del sjukdom i laget och åkte dit med nio spelare. Efter halva matchen sträcker sig en spelare så vi spelar resten av matchen med en spelare mindre och ändå vinner vi. En fin prestation av laget.
– I övrigt kommer vi att inleda tryouts för F-2011upp till FA17 den här och nästa vecka i flickakademin för de som vill komma och provspela för oss, summerar Jean Balawo.

Senaste nytt
Fler nyheter