Visa dina färger – Visa att vi finns

För andra året i rad startade Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Elitettan och Superettan utan publik. Nu uppmanar vi till en digital folkfest – låt det synas!

Vi saknar den stämning och den atmosfär av yttersta världsklass som råder inne på svenska arenor. För att visa supporterskapets betydelse så uppmanar klubbarna i klubbarna i Allsvenskan, Superettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan samt, Svensk Elitfotboll (SEF) och Elitfotboll Dam (EFD) och Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) alla fotbollsälskare att vi finns, och att vi vill bli sedda. Visa dina färger!
 
Vi är många som skulle vilja se fotboll på plats på arenorna. Svensk Elitfotbolls huvudmål är att vid en lägre smittspridning stegvis kunna öppna upp läktarna. För att det ska vara möjligt så krävs det att myndigheterna ser och oss tar elitfotbollen på allvar. Eftersom vi är satta på paus, för att samhället ska veta vilka vi är – och att vi är många – uppmanar vi till en digital folkfest.
 
Fotbollen betyder så mycket för så många – låt det synas!
 
Kl. 12:00 på lördag den 24 april sätter vi tillsammans igång kampanjen #visadinafärger i sociala medier. För att visa vilka vi är som älskar vår förening uppmanar vi alla supportrar och intresserade att visa sina lagsympatier och färger. På stan, hemma, på jobbet och på sociala medier.
 
Visa dina färger, visa att vi finns!

Foto: Bildbyrån

Elitfotbollen skapar ett sammanhang för så många av oss. Allsvenskan, Superettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan ger en mening och ett hopp i vardagen. Elitfotbollsarenorna är en samlingsplats för integration, gemenskap, glädje och sorg samt evig vänskap. En samlingspunkt som vi inte vill vara utan.
 
Elitfotbollen är en väsentlig del av vårt folkhemsbygge och våra allsvenska serier är att betrakta som en kulturinstitution. Supportrarna är grunden för vår existens. Det är viktigt att vi visar vilka vi är som står upp för vår inhemska fotboll. Vi är ett tvärsnitt av befolkningen. Vi är män, kvinnor, barn. Vi är gamla, medelålders och unga. Vi har olika bakgrund, ursprung och olika intressen men på fotbollsarenan är vi alla samma. Och vi är många. Närmare halva den svenska befolkningen.
 
Kan vi inte marschera tillsammans till arenan, kan vi inte applådera och sjunga in vårt lag på planen och kan vi inte njuta av matcherna från läktarplats så ska vi i alla fall synas. Låt oss visa det. Låt oss aldrig bli bortglömda, undervärderade eller förbisedda.
 
Ta ställning, visa vem du är! Ta på tröjan eller halsduken, häng upp flaggan. Visa med stolthet vilka vi är. På stan, hemma, på jobbet och sociala medier.
 
Vi är många. Vi är en.
 
#visadinafärger
 
En uppmaning från:
Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) – Gemensam organisation för Sveriges supporterföreningar.
 
Djurgårdens IF, AFC Eskilstuna, Akropolis IF, Degerfors IF, BK Häcken, AIK, Falkenberg FF, GAIS, GIF Sundsvall, Halmstads BK, Hammarby IF, Helsingborgs IF, IF Elfsborg, IFK Göteborg, IFK Norrköping, IFK Värnamo, IK Brage, IK Sirius, Jönköpings Södra IF, Kalmar FF, Landskrona BoIS, Malmö FF, Mjällby AIF, Norrby IF, Trelleborgs FF, Varberg BoIS, Vasalunds IF, Västerås SK, Örebro SK, Örgryte IS, Östers IF, Östersunds FK, Vittsjö GIK, Häcken, FC Rosengård, Kristianstads DFF, Eskilstuna United, Växjö DFF, Piteå IF DFF, KIF Örebro DFF, Linköping FC, Morön BK, Mallbackens IF Sunne, Umeå IK FF, Älvsjö AIK FF, Borgeby FK, Alingsås FC, IFK Kalmar, Sundsvalls DFF, IK Uppsala Fotboll, Bollstanäs SK, Brommapojkarna, Lidköpings FK.
 
Föreningen Svensk Elitfotboll

Elitfotboll Dam

Senaste nytt
Fler nyheter