Bergus går med i affärsnätverket: ”Djurgårdare sedan barnsben”

Djurgårdens lagläkare och hans syster Sofie gick med i affärsnätverket för ett par veckor sedan och har redan knutit kontakter med andra bolag. Här berättar dom om Bergus och hur de kan hjälpa dig som företagare eller privatperson.

Sofie Imhagen och Johan Bergling är syskon och växte upp i en företagarfamilj. Det ter sig därför ganska självklart att dom sedan 2016 driver vårdkoncernen Bergus ihop. Johan är läkare och Sofie är jurist, och kopplingen till Djurgården har funnits där för alltid.
– Vi fick både företagandet och vårt supporterskap till Djurgården med oss sedan barnsben, säger dom och berättar kort om sin bakgrund:

– Jag är jurist och delägare i Bergus. Jag har jobbat som egenföretagare hela livet, säger Sofie.

– Jag är läkare och delägare i Bergus. Jag kom in i Djurgården 2019 som allmänläkare för herrlaget. Vi är tre läkare som delar på det medicinska arbetet i Djurgården där jag står för allmänmedicin. Man kan säga att jag finns där för spelarna och deras familjer att vända sig till som ett alternativ till att vända sig till vårdcentralen. Jag hjälper till med allt ifrån nageltrång, sjuka barn och TBE-vaccinering, säger Johan.

Från starten 2016 har de har växt helt organiskt och är idag 14 anställda. Därtill har de ett stort nätverk av medicinsk expertis att tillgå vid behov.

Fördjupat förtroende

Cirka ett år efter att Johan kom till Djurgården, alltså 2020, fick vi som bekant en pandemi, något som för Johan, och Bergus, innebar en utökad roll i föreningen.
– Ja precis, när det var dags för europaspel hjälpte vi Djurgården att utföra de tester som krävdes för att kunna delta, och sen fortsatte vi i den rollen med reaktiv testning efter det för att hålla smittan i laget under kontroll, säger han.

Under våren 2022 har de även genomfört sin riskbaserade hälsoscreening på kansliet.
– Vi fick ett fördjupat förtroende att erbjuda den tjänsten till kansliet och en naturlig följd av det blev att vi nu även går med i Djurgårdens affärsnätverk. Det känns spännande och jätteroligt!

Vad är Bergus?
– Det vi vill göra med Bergus är att hjälpa våra kunder att hålla sig och sin personal friska och arbetsföra. Vi jobbar väldigt nära våra kunder och hittar konkreta verktyg för att uppnå detta. Antingen som kompletterar de verktyg man har i dag eller som helhetslösning, säger Sofie och fortsätter:

– Det finns ett väldigt stort värde i att arbeta proaktivt med vård, förebyggande vård som till exempel en riskbaserad hälsoscreening eller andra insatser för att identifiera medicinska problem innan de uppstår, innan symptomen kommer. När vi gör förebyggande undersökningar ser vi att 8 av 10 har ohälsa i form av psykisk eller fysisk ohälsa. Av dessa behöver ungefär 4 av 10 vidare utredning och eller behandling.

Företagshälsovård lönar sig

Det finns en gängse tankevurpa med att se företagshälsovård som en utgift menar Sofie. Att ha en frisk och välmående personal är tvärtom en investering som går att räkna hem flera gånger om.
– Att jobba med arbetsrelaterad hälsa ger bättre lönsamhet för arbetsgivaren. Tittar man på studier som har gjorts kring detta så ger en investerad krona i förebyggande hälsoarbete mellan 2-4 kronor tillbaka i lönsamhet. Så det är en faktisk affärsnytta vid sidan om att det ger ett mervärde för personalen samt att det leder till att man blir en mer attraktiv arbetsgivare, säger Sofie.

Berätta mer om den här riskbaserade hälsoscreeningen utifrån en arbetsgivares perspektiv.
– Det är en av väldigt få hälsoundersökningar på marknaden som inte ska förmånsbeskattas. Dessutom innehåller vår produkt individuell uppföljning med läkarsamtal, vilket även det är unikt på marknaden.

– Det är som en första kartläggning av hur personalen på en arbetsplats mår, såväl fysiskt som psykiskt. Önskar kunden kan vi vara behjälpliga även i att ta hand om den ohälsa som framkommer vid kartläggningen. Vi jobbar både med helhetslösningar och som ett komplement till den företagshälsovård man har idag. Man behöver inte byta till oss om man redan har företagshälsovård man är nöjd med, utan vi kan komma in som en nischleverantör med valda delar, säger Sofie.

Vilka tjänster erbjuder Bergus?
– Vi har organiserat oss som en vårdkoncern bestående av tre bolag: företagshälsovård, privat sjukvård, och offentlig sjukvård. Genom detta upplägg kan vi hjälpa våra kunder från grönt till rött – från förebyggande åtgärder till behandlad och åtgärdad ohälsa. Vi är rikstäckande och digifysiska, det vill säga digital vård när det lämpar sig och fysisk vård när det behövs, förklarar Sofie.

Och nu har ni alltså nyligen gått med i Djurgårdens affärsnätverk. Har ni fått några kontakter redan nu?
– Ja det har vi. Vi är ju nya och var på vår första träff med affärsnätverket i samband med matchen mot Malmö FF så där handlade det mycket om att se och lyssna in vilka andra bolag som finns med. Några stycken tog spontant kontakt och var intresserade av våra lösningar och vi hoppas förstås få kontakt med flera som vill veta mer om oss och hur vi kan vara behjälpliga.

Och om man som Djurgårdare läser det här och vill kontakta er så är det välkommet?
– Absolut! Om man har behov av företagshälsa eller vill ha hjälp med privat hälso- och sjukvård så är det bara att kontakta oss!

Henrik Berggren om Bergus hälsoscreening

– Det känns jätteroligt att relationen som inleddes 2019 nu har växt till ett medlemskap i vårt affärsnätverk. I affärsnätverket är det Djurgården och affärerna bolagen emellan som står i centrum och och Bergus bockar av båda de rutorna. Under våren 2022 har vi på Djurgården dessutom tagit hjälp av Bergus för en hälsoscreening av personalen där vi får reda på vad vi som arbetsgivare har för möjligheter att bidra till en välmående personal, och därmed ökad trivsel och produktivitet, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren.

Vi säger välkomna till affärsnätverket till Bergus!

Är du också intresserad av att vara med i Djurgårdens affärsnätverk? Mejla oss på [email protected]

Senaste nytt
Fler nyheter