Biljettinformation till bortamatchen mot Gent

Trots flertalet försök att få fler biljetter så kommer inga fler biljetter tilldelas Djurgården än det minimum om 5% av arenakapaciteten man som arrangör måste upplåta till gästande lags supportrar enligt UEFAs reglemente.

Under fredagen öppnade biljettförsäljningen till bortamatchen i Belgien den 6 oktober. Tusentals Djurgårdare stod i digital kö för att köpa biljett och där många blev besvikna då efterfrågan var långt mycket större än tillgången. De 1 007 biljetterna sålde slut omedelbart och vi har vid upprepade tillfällen, senast under fredagen, efterfrågat en större tilldelning. Försöken har emellertid varit fruktlösa. 

Gent har nu lämnat följande information till Djurgården:

  • Biljettpaket som Gent säljer till gruppspelet är inte avsedda för gästande supportrar. De cirka 700 Djurgårdare som har köpt dessa paket kommer att få ett mejl från Gent med information om att köpet är makulerat, och en efterföljande återbetalning.
  • Lösbiljettsförsäljningen till matchen har inte öppnat. När den startar är den endast avsedd för hemmasupportrar.
  • Gästande supportrar som inte har biljett till de tilldelade sektionerna (421-422) kommer att nekas inträde på arenan.
  • Gästande supportrar som inte har biljett till dessa sektioner, men som ändå befinner sig omkring arenan i samband med matchen, riskerar att citat, “tas i tillfälligt förvar” av belgisk polis om närvaron anses orsaka ordningsstörningar.  

Djurgården Fotboll försäkrar att vi gjort upprepade och genuina försök att få fler biljetter tilldelade oss. Observera att ovan punkter kommunicerades till Djurgården och meddelades som oförhandlingsbar information. 

Senaste nytt
Fler nyheter