Inför Djurgården - Malmö FF

Allsvenskt tungviktsmöte på Tele2 Arena ikväll då Djurgården jagar viktiga poäng. Här hittar du intervjuer, truppen och förutsättningarna inför matchen.

DJURGÅRDEN - MALMÖ FF

Måndag 16 maj kl. 19.00, Tele2 Arena.
Taket kommer att vara öppet.

Köp biljett här

Truppstatus

– Elliot Käck är den enda spelaren som inte är uttagningsbar till truppen, förklarar Djurgårdens naprapat Kalle Barrlng.
 

Varningsläget inför matchen

4 varningar: Piotr Johansson
2 varningar: Isak Hien, Rasmus Schüller
1 varning: Joel Asoro, Pierre Bengtsson, Victor Edvardsen, Hjalmar Ekdal, Magnus Eriksson, Hampus Finndell, Haris Radetinac, Gustav Wikheim.

Spaningar 

  • Klassiskt allsvenskt tungviktsmöte väntar, en match som har alla förutsättningar att bli intensiv, fartfylld och underhållande.
  • Två raka kryss gör att DIF tappat lite mark i tabellen. Nu hoppas vi på en trepoängare trots erkänt tufft motstånd.
  • Över 21000 sålda biljetter krattar för ett bra läktartryck på måndag.
  • Hög närvaro under fredagsträningen bådar gott, endast Elliot Käck saknades på Kaknäs.
  • Isak Hien och Rasmus Schüller missar nästa match om de drar på sig en varning.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen
– Det är alltid kul att möta Malmö. Det blir bra fotbollsmatcher och vi har haft en förmåga att göra väldigt bra prestationer mot dem under ganska lång tid, berättar Kim som var nöjd med det han fick se under fredagens pass på Kaknäs.
– Det var en väldigt bra träning. Hög nivå och intensitet och sådär lagom grinigt på rätt nivå. Det är inte alltid så lätt att få till det där, men idag var det jäkligt bra. Vi hade som mål att spela snabb fotboll och det tycker jag att vi lyckades bra med. Så vi känner att vi är på gång på riktigt.

Att det dessutom var en så gott som fullt frisk trupp, där bara Elliot Käck saknades, är också ett positivt tecken.
– Som vanligt är det lite skavanker men vi hade tjugo utespelare och två målvakter igång. Det måste man ju säga är väldigt bra, så all heder till rehabteamet och spelarna som sköter sig.

Om Malmö FF

  • Ligger trea i tabellen med 15 poäng på åtta spelade matcher. 
  • Förlorade med 2-0 senast mot AIK.
  • Dennis Hadzikadunic är avstängd inför matchen och i övrigt finns frågetecken kring ett antal spelare i truppen, bland annat Anders Christiansen och Isaac Kiese Thelin. 

Kim Bergstrand om Malmö FF
– Malmö är ju alltid bra. Individuellt väldigt skickliga och trygga i det spel som de har odlat under många år, oavsett vem som har varit där. Så jag tror att det kommer att bli en väldigt bra match på måndag, berättar Kim som inte vill spekulera kring Malmös nuvarande skadeläge.
– Jag har inte full koll på det senaste kring det. Men oavsett hur det ser ut kommer de att kunna rulla ut en bra startelva med en massa kvalitet. Vi mötte ju ett fullt frisk Malmö i våras och fick stryk med 1-0, men gjorde en väldigt bra prestation och det har ju varit lite så för oss ett tag; att statistiskt och insatsmässigt är det mycket som är bra men vi får inte med oss resultaten. Så det gäller ju att lyckas kombinera det där. Men så länge vi gör så pass bra matcher som vi gör så kommer vi att få resultat också så småningom. Alla jobbar på och tror på det vi gör så jag har gott hopp.

Fem senaste mötena lagen emellan

Djurgården - MFF 0-1, Svenska Cupen mars 2022
MFF - Djurgården 1-1, Allsvenskan sep 2021
Djurgården - MFF 3-1, Allsvenskan maj 2021
Djurgården - MFF 3-2, Allsvenskan okt 2020
MFF - Djurgården 1-0, Allsvenskan juli 2020


Kan du inte se matchen på plats visas den på discovery+.
Använd denna länk när du beställer den så gynnar det Djurgården ekonomiskt.

Senaste nytt
Fler nyheter