Företag

Inför Hammarby - Djurgården

  • Damer
  • A-lag
  • 19 aug 2022

Derbydags då DIF tar sig an Hammarby på Tele2 Arena. Här hittar du förutsättningarna och kommentarer från Magnus Pålsson inför matchen.

HAMMARBY - DJURGÅRDEN

Söndag 21 augusti kl.15.00, Tele2 Arena. 

Köp biljett till matchen här.


Truppstatus

– Hayley Dowd kommer att träna fullt med oss imorgon, så det är glädjande. För StinaLisa Johanssons del kunde hon inte spela hela matchen senast mot Linköping, men är tillbaka för fullt nu. Så det ser överlag bra ut även om Portia sannolikt inte är helt redo för comeback än, vi får avvakta och se med henne, summerar tränare Magnus Pålsson.

 

Spaningar 

  • Laddat derby på Tele2 Arena där DIF går för revasch efter den snöpliga förlusten på övertid i våras på Stockholms Stadion.
  • Det blev förlust med 1-2 mot ett skickligt Linköpings FC i återstarten men det fanns många positiva signaler att ta med, framför allt från den andra halvleken.
  • Hedvig Lindahl kan sätta kryss i checkboxen för DIF-debuten och har nu fått ytterligare en träningsvecka för att svetsa ihop sig med laget.
  • Målfarliga Hayley Dowd tvingades avstå matchen mot Linköping men kommer att vara tillbaka i full träning på lördag.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Förberedelserna har varit bra inför matchen och vi tycker ändå att vi gjorde en hel del bra grejer mot Linköping, även om de var det bättre laget. Vi var ändå nära att få med oss en poäng och störde dem på ett jäkligt bra sätt, framför allt i andra halvlek. Så vi har tagit med oss en del därifrån och tränat på några grejer som vi tyckte funkade mindre bra. Dessutom har vi haft många i träning med bra intensitet och fart på passen. Så känslan är bra inför derbyt, berättar Magnus som ser möjligheter till extra tändvätska för spelarna med tanke derbyinramningen.
– Vi har pratat om att det kommer att vara mycket folk på plats. Det är ju alltid roligt att spela inför mycket folk, även om vi vet att merparten kommer att hålla på Hammarby. Men den inramningen ger oss energi oavsett om det är med eller mot, så det är bara kul. Sedan hoppas vi såklart att vi har många Djurgårdare på plats för att heja fram oss, så ska vi göra vad vi kan på planen.


Om Hammarby

  • Inledde återstarten av OBOS Damallsvenskan med bortaseger med 1-0 mot Eskilstuna.
  • På sjätte plats i tabellen med 28 inspelade poäng.
  • Madelen Janogy är lagets bästa målskytt med fem mål i serien så här långt.

Magnus Pålsson om Hammarby
– Precis som vi började Hammarby säsongen lite sämre än det hade förväntats men sedan har de gjort det ganska bra. Nu har de ju värvat in några nya namn, med framför allt Jonna Andersson som ju märks lite extra och sedan har de ju fått tillbaka Elise Kellond-Knight samt även Simone Boye Sörensen som tillkommit. De har fått in många nya spelare och ändrat en hel del, så det blir nog lite annorlunda mot senast och en tuff match för oss mot ett bra lag. Men vi vet vad vi ska göra för att kunna slå dem och har en väldig revanschlusta efter den sena uddamålsförlusten mot dem på Stadion. Så vi kommer att bjuda upp till match.

21 augusti, söndag 15:00Tele2 Arena

Hammarby IFDjurgården
3-0 (1-0)

  • MålskyttarVilde Hasund 6'Madelen Janogy 46'Madelen Janogy 58'
  • Domare Eva Svärdsudd
  • Publik (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat