Inför KIF Örebro - Djurgården

Dags för ny träningsmatch på söndag för att kalibrera formen inför omstarten av OBOS Damallsvenskan.

KIF ÖREBRO - DJURGÅRDEN

Söndag 31 juli kl.16.00, Behrn Arena. 

Truppstatus

– StinaLisa Johansson, Hayley Dowd och Portia Boakye kommer att vilas på grund av skavanker, men ändå roligt att Portia är på väg tillbaka även om hon inte är redo för match än. I övrigt har vi inte Hedvig Lindahl och Linda Motlhalo tillgängliga eftersom de har varit borta på landslagsuppdrag, summerar tränare Magnus Pålsson.

 

Spaningar 

  • Det blev seger mot IK Uppsala med 2-1 i den inledande träningsmatchen efter uppehållet. Nu väntar damallsvenskt motstånd.
  • Nyförvärvet Ebba Hed (bilden ovan) gjorde sin DIF-debut i tidigare nämnda match, ett intressant namn att följa i höst.
  • Hedvig Lindahls första match i DIF får vänta lite till med tanke på att hon precis avslutat EM-slutspelet.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Båda lagen har några spelare borta så förutsättningarna är ganska likartade. För vår del så har vi många som ska spela och det blir nog inte någon som kör 90 minuter utan vi kommer att byta en hel del, berättar Magnus som hunnit med en första genomkörare mot IK Uppsala efter uppehållet.
– Vi gjorde väl en sådär prestation mot dem där vi inte fick det att stämma riktigt spelmässigt. Men vi gjorde i alla fall två mål och hade ändå ganska bra kontroll på dem, även om Uppsala skapade en del bra chanser där Elvira och Kelsey fick göra några räddningar. Nu vill vi göra en bättre prestation och fokusera mycket på speluppbyggande och vårt höga försvarsspel. Men överlag har vi inte gjort några extrema ändringar i vårt spel utan bara jobbat med detaljer för att utveckla spelet och addera några nya grejer i den grunden som vi redan har för att bli ännu bättre.


Om KIF Örebro

  • Det här blir första träningsmatchen för Örebro efter uppehållet.
  • Ett antal spelare har lämnat under sommarfönstret: Jenna Hellstrom, Cassandra Larsson, Annie Holst och Anna Sandberg har alla rört sig vidare.
  • För närvarande på tionde plats i OBOS Damallsvenskan.

Magnus Pålsson om KIF Örebro
– De har ju tappat några spelare på sistone men jag tror inte att det påverkar så mycket i den här typen av match. De har ju även några spelare som är borta som spelat med finska landslaget, men det gäller ju även för vår del, vi har ju också ett antal spelare som inte är tillgängliga. Så det viktigaste är att vi får en bra match mot damallsvenskt motstånd och jag tror att förutsättningarna blir ganska jämna.

 

Senaste nytt
Fler nyheter