Inför Sirius - Djurgården

Den allsvenska toppstriden rullar vidare och DIF beger sig till Studenternas IP i jakt på nya poäng. Här hittar du intervjuer och förutsättningar inför matchen.

IK Sirius - Djurgården
 

Söndag 4 september kl. 15:00, Studenternas IP

Köp matchen hos Discovery här.Truppstatus

Albion Ademi och Elliot Käck är de spelare som inte är uttagningsbara till matchtruppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningsläget inför matchen:

4 varningar: 
Piotr Johansson, Hampus Finndell
3 varningar: Rasmus Schüller, Gustav Wikheim.
2 varningar: Elias Andersson, Joel Asoro, Victor Edvardsen.
1 varning: Emmanue Banda, Marcus Danielson, Hjalmar Ekdal*, Amadou Doumbouya, Magnus Eriksson, Pierre Neurath Bengtsson, Haris Radetinac*, Besard Sabovic.

* Vid tio spelade matcher utan gult kort försvinner en varning enligt nya regler för i år.

Spaningar

  • Uppdraget utfördes utan skador eller röda kort när DIF besegrade Örebro Syrianska med 3-0 och avancerade till Svenska Cupens gruppspel i torsdags.
  • Sista tredjedelen av serien väntar och Djurgården är i högsta grad med i titelracet, tre poäng efter serieledande BK Häcken.
  • Victor Edvardsen är i fortsatt delad ledning i den allsvenska assistligan, åtta målgivande passningar har det blivit så här långt.
  • Joel Asoro, Elias Andersson och Victor Edvardsen missar nästa match vid ett gult kort.

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Vi hade en bra träning under lördagen. Det är klart att några inte riktigt sprutade i benen av de som spelade 90 minuter i torsdags men det var ändå ett bra fokus så det kändes okej. I övrigt har vi haft en bra vecka och gjorde det vi skulle göra i Örebro i torsdags och jag tycker även att vi har hunnit med att återhämta de som spelade mycket mot Elfsborg. Dessutom har vi fått till någon vettig träning också under den här perioden och väldigt mycket speltid på hela truppen. Så alla är igång och vi hoppas på ett bra stöd på söndag, det verkar bli mycket DIF-supportrar på plats, berättar Tolle.

Om Sirius

  • På nionde plats med 25 inspelade poäng.
  • Tog sig vidare till Svenska Cupens gruppspel i torsdags genom vinst med 2-0 mot Sandviken.
  • Christian Kouakou är lagets bästa målskytt med sex mål i serien.

Thomas Lagerlöf om Sirius:
– Det är ju ett av de tydligare lagen i Allsvenskan och det är ju en av orsakerna till att de är ett stabilt allsvenskt lag som hänger kvar år efter år. Det är betryggande för dem och de tror på sin spelidé och värvar konsekvent in spelare som passar in i deras spelsätt. Allt det sammantaget gör att de tar sina poäng hela tiden eftersom de är så tydliga. Det ger effekt och de fortsätter att tro på det även om de går på en smäll. Så alltid ett tufft lag att möta och man måste vara väldigt noggrann i det man håller på med eftersom de är så pass skickliga i sin speluppbyggnad. Om man blir lite för utspridd blir det jobbigt, så vi måste vara väldigt samlade oavsett om vi spelar högt eller lågt försvarsspel.

Fem senaste mötena lagen emellan

Djurgården - Sirius 4-0, Allsvenskan apr 2022
Sirius - Djurgården 1-0, Allsvenskan aug 2021
Djurgården - Sirius 5-1, Allsvenskan juli 2021
Djurgården - Sirius 4-0, Allsvenskan okt 2020
Sirius - Djurgården 0-2, Allsvenskan juni 2020

Senaste nytt
Fler nyheter