Linda Motlhalo mästare i Afrikanska Mästerskapen!

• 24 juli 2022

Under lördagskvällen vann Linda Motlhalos Sydafrika Afrikanska Mästerskapen!

Under de senaste veckorna har Afrikanska Mästerskapen för damer spelats i Marocko. Djurgårdens Linda Motlhalos Sydafrika gick obesegrade genom gruppspelet där de bland annat vann mot regerande mästarna Nigeria.

Efter dubbla 1-0-segrar mot Tunisien i kvartsfinalen och sedan Zambia i semifinalen, där Linda gjorde det avgörande målet i 94:e minuten, stod värdnationen Marocko för motståndet i finalen som spelades lördag kväll klockan 22:00.

Marocko hade slagit ut regerande mästarna Nigeria i sin semifinal och det stod på förhand klart att det skulle bli en rafflande final med två formstarka lag.

Det dröjde en dryg timme innan matchens första mål kom och det var Sydafrika som tog ledningen genom Hildah Magaia. Bara nio minuter senare var det dags igen för samma målskytt som gjorde 2-0 till Sydafrika innan Marocko reducerade med tio minuter kvar genom Rosella Ayane. Men närmare än så kom inte Marocko, och Linda Motlhalo och hennes lagkamrater kunde fira titel i Afrikanska Mästerskapen!

Linda Motlhalo spelade hela finalen och hade en framskjuten roll under hela mästerskapet. Vi säger grattis till Linda och hennes Sydafrika! Och tack för segerdansen.