Stefan Rehn och Sven Lindman väljs in i Hall of Fame på söndag

Inför matchen mot IFK Göteborg på söndag finns två Djurgårdslegendarer på plats för att väljas in i Hall of Fame på innerplan innan matchen.

På innerplan inför matchen mot IFK Göteborg söndagen den 18 september väljs Sven Lindman och Stefan Rehn in i DIF Hall of Fame. Både Sven och Stefan tar personligen emot sina utmärkelser efter line-up från lagen. Kom till Tele2 Arena och hylla två av Djurgården fotbolls största giganter! Köp biljetter här.


Stefan Rehn

Stefan föddes den 22 september 1966 i Stockholm. Han inledde sitt fotbollsspelande i Sundbyberg innan han, som 12-åring, kom till Djurgården. Debuten i A-laget kom 1984, året därpå vann laget Division 1 Norra och slog ut GAIS i kvalet till Allsvenskan 1986.

Efter en katastrofal säsong och nedflyttning igen, organiserades Djurgården om. Gediget arbete, hos både organisation och lag, hjälpte laget tillbaka direkt och efter hårt arbete på alla plan spelades SM-final 1988 där Stefan var innermittfältaren som styrde spelet. Finalförlusten mot Malmö gav ändå Stefan en språngbräda till proffslivet i Everton. En blott ettårig vistelse. Efter en flerårig sejour i Göteborg med hela fem SM-guld flyttade Stefan till Lausanne Sport i Schweiz.

Stefan kom tillbaka till Djurgården i Superettan år 2000 och han var i slutomgångarna 2021 nära att nicka oss närmare SM-guldet, men en sen avblåsning dömde bort målet, och guldet gick oss förbi. Åren därpå kom revanschen. Han vann SM-guld och cup-guld 2002 som spelare, därtill två SM-guld 2003 och 2005 och två cup-guld 2004 och 2005, som assisterande tränare.

I landslaget debuterade Stefan mot Östtyskland den 12 januari 1988, och gjorde dessutom ett av Sveriges mål. Han gjorde totalt 45 A-landskamper och ingick bl.a annat i trupperna till EM 1992 och VM 1994. Bägge dessa turneringar slutade med bronsmedaljer.

Efter karriären har Stefan varit tränare i flera föreningar, både inom herr – och damfotbollen, på elitnivå. Han har även ett SM-guld och ett cup-guld som assisterande tränade för IFK Göteborg. Totalt har denna ikon, som spelare och tränare, nio SM-guld och fyra cup-guld. Idag arbetar han som padeltränare i Göteborg.

Sven Lindman

Sven föddes den 19 april 1942 i Västra Ormsjö i Dorotea kommun. Han blev tidigt klar över att han skulle bli fotbollsspelare och redan som 15-åring spelade han i byns A-lag i division 5. 1961, när han var 19 år fick Lycksele upp ögonen för talangen, som framför allt hade en ”fin” vänsterfot. När Djurgården kom på norrlandsturné 1964, och i en match mötte ett mixat lag var Sven en av motståndarna. Han bjöds in som ”gäst-spelare” för Djurgården i Tipscupen, där han fick spela med legender som Gösta ”Knivsta” Sandberg, Arne Arvidsson och Hans ”Tjalle” Mild. 1965 var han ordinarie i A-laget. Det fortsatte han sedan att vara till och med säsongen 1980. Med sina 16 säsonger och 312 matcher för Djurgården är han vår meste allsvenska A-lagsspelare genom tiderna. 1966 var han en del i laget som tog SM-guld.

Positionen var försvar / mittfält och totalt blev det 51 mål i A-laget. När han prickade in sitt sista mål 1980, på passning från Anders Grönhagen, var han som 38-åring den då äldste målskytten i allsvenskans historia.

Han gjorde en kort utflykt som proffs i Österrikiska Rapid Wien och trots att han var Österrikes högst betalade spelare och räknades som en av de skickligaste hade han inte riktigt tränarens förtroende och köpte ut sig själv från kontraktet för att flytta hem till Djurgården igen. Han spelade fotboll för att det var roligt, inte för pengarna.

Sven var en allsidig spelare, som inte klev undan i närkamper. Han hade en känslig vänsterfot och var väldigt passningsskicklig. Han var uttagen till VM i Västtyskland 1974 men spelade inga matcher. Totalt blev det annars 21 landskamper.

Parallellt med fotbollen prioriterade Sven studier och 1972 tog han examen från GIH – Gymnastik – och idrottshögskolan i Stockholm. Han arbetade några år som idrottslärare på Mörbyskolan och studerade vidare till naprapat.

Efter att tidigare ha bott i Karlstad bor han numera i Äppelbo och följer sitt kära Djurgården troget via TV.

Läs mer om Hall of Fame här.

Senaste nytt
Fler nyheter