Ungdomssvepet vecka 16

Full pott med idel segrar för alla de äldre akademilagen på pojk- och flicksidan i helgen.

Här nedan hittar du resultaten samt summering av matcherna från respektive akademichef.

P19 Allsvenskan
 

IFK Göteborg - Djurgården 2-3 (2-0)
Mål DIF: Lucas Zetterberg 2, Jonathan Karlsson

P17 Allsvenskan Norra

Tullinge - Djurgården 0-2 (0-1)
Mål DIF: Devin Larsson, Kalipha Jawla,

P16 Nationell Grupp 4

Stångebro - Djurgården 2-3 (2-2)
Mål DIF:  Philip Yarar 2, Mikael Malkoun

Pojkakademichef Christian Krigström Gentile summerar:

– En matchhelg som får sammanfattas med en fin känsla resultatmässigt, alltid kul med full pott för lagen. Höjdpunkten blev matchen mot IFK Göteborg för PA19 som lyckas vända och vinna ett underläge med 0-2 på bortaplan till seger med 3-2 i 90 minuten. Det kan över tid vara viktiga poäng i serien eftersom den nationella P19 Allsvenskan hittills visat sig vara en väldigt jämn serie.
– PA16 spelade mot Stångebro, en mindre klubb som börjat seriespelet på ett fint sätt med full pott. Det skulle inte bli en lätt match, och framför allt inte som PA16 inledde matchen och första halvlek. Känslan var inte någon vidare kontroll och det behövdes byten och lite skarpa direktiv i halvtid för att kontrollera matchen bättre i andra halvlek och nå ett avgörande till 3-2 i mitten på andra halvlek. I första halvlek hade några individuella prestationer hållit Djurgården i matchen. Skön seger men också mycket att jobba vidare med. 
 – PA17 vann sin match mot Tullinge TP på Brantbrink utan en optimal prestation. Djurgården kontrollerade boll och match i delar och under dessa borde kanske matchen med lite skärpa avgjorts. Istället så hade Tullinge tillfällen att ta igen ledningen och det ”var match” fram till slutsignal.
 – PA19 spelade en av sina bättre matcher för säsongen, mot ett bra motstånd. Första halvlek var bra, men det gav ingen utdelning, medan andra halvlek var lite rakare och lite mer böljande för att kunna ta igen Göteborgs ledning. Det gav hemmalaget några chanser och målvakten André Picornell fick göra några viktiga ingripanden. Istället kunde Djurgården alltstå både reducera och kvittera genom två fina spelmål och till sist även sätta segerbollen. Omladdning inför helgen då BK Häcken kommer på besök för en match som spelas 14.30 på Hjorthagens IP på lördag, sammanfattar Christian.


Flickakademin

SM F17 - Mellersta Svealand

Djurgården - BP 3-2 (3-0)
Mål DIF: Maja Palmqvist, Julia Hyppel, Elsa Cleve

Svenska Spel F19 Norra

Djurgården - Älvsjö 6-1 (4-1)
Mål DIF: Lova Lundin 3, Alice Bergström 2, Kajsa Lindvall

Flickakademichef Jean Balawo summerar:

– DIF FA17 har tagit fyra poäng på tre matcher och påsken har varit knepig där vi har haft många spelare borta. Men i matchen mot BP i helgen kunde vi ställa upp med en stark trupp och då var det en vinst.
– För FA19:s del premiärspelade de mot Sundsvall borta förra helgen där en tidig utvisning på Stella Eriksson ställde till det för oss och det blev förlust. Men nu spelade vi hemma mot Älvsjö under tiadagen och då blev det vinst. Vi hade med oss Cornelia Kuoppala, Alice Bergström och Lova Lundin från damlaget eftersom alla är i behov av speltid. Nu ville vi kicka igång dem och det gav effekt. Samtliga poäng utom ett kom från damspelare där Lova Lundin gjorde hattrick och alla assister kom från Alice Bergström (bilden ovan), som för övrigt gjorde två mål själv. Glädjande är även att Nicole Ruiz Granados kund genomföra en hel match för första gången i år och att Nea Flyborg kunde vara med på bänken. Men vi saknar fortfarande Johanna Husbom och Maja Fischer, berättar Jean som i och med resultaten kunde glädja sig åt maxpoäng för sina äldre lag.
– Just den här veckan är jag extra nöjd där ”Elitblocket”, som jag kallar det: Dam, FA19 och FA17, samtliga tog tre poäng. Vi har gjort en omstrukturering i flickakademin där vi har delat upp dem i block. Det som är block 1 är flickor födda 2011-2012, block 2 är 2009-2010, block 3 är 2007-2008 och sedan Elitblocket där man ska försöka få fram damspelare som innefattar FA17, FA19 och Damlaget.

Senaste nytt
Fler nyheter