Uppdaterad info för dig som åker till bortamatchen mot Rijeka 

För dig som åker ner till Rijeka den 21 juli följer här lite information som är bra att ha med sig inför besöket. 

Nu på torsdag den 21 juli är det dags för den första matchen mot HNK Rijeka. Matchen spelas i Kroatien och till den matchen har Djurgårdens supportrar fått 5% av arenans kapacitet tilldelade till sig i form av antal biljetter. De 412 biljetter detta innebär har sedan tidigare lottats ut bland intresseanmälningar och du som vann i det lotteriet har blivit kontaktad av oss på Djurgården. 

Djurgården har undersökt möjligheten att tilldelas fler biljetter men utan framgång. 

Vad gäller biljetter till övriga sektioner på arenan så har vi fått följande meddelat till oss från Rijeka: Inga biljetter förutom de 412 tilldelade kommer att säljas till andra än kroatiska medborgare. Dessutom kan ID-kontroll komma att ske vid entrén.

Supportersamling 

För dig som åker till Kroatien och Rijeka och vill ladda upp inför matchen tillsammans med andra Djurgårdare så rekommenderar vi ett barområde vid en kaj i centrala Rijeka. Restaurangerna Karolina Bar och Pommery kommer att visa matchen, och i direkt anslutning till dessa finns även ett flertal barer.

Polis kommer att närvara i området.  

För dig med biljett 

Bussar kommer att hämta dig som har biljett vid samlingen och transportera dig till arenan. Bussen avgår 18:30 från Karolina Bar, Riva 8, med poliseskort. Matchbiljett uppvisas vid påstigning och bussen är gratis.
 
Följande är aviserat vid ankomst till arenan:
Insläppet öppnar 19:00 och kommer att ske en och en. Först biljettkontroll, sedan visitation. Visitationen kommer att vara strikt, där du exempelvis kan komma att ombes ta av dig skorna. 

I anslutning till den kortsida där Djurgårdens tilldelade sektion är finns portabla toaletter utplacerade, inga vanliga toaletter finns. 

Kiosken finns på baksidan. Öl säljs på arenan. 

Eventuellt kan Djurgårdens supportrar hållas kvar en halvtimme efter match och om detta sker kommer det utannonseras av speakern, och vi har blivit lovade att kioskerna kommer hålla öppet under den tiden. 

Efter matchen kör bussarna tillbaka dig till kajen.

Information om lag och tillämpning av denna:
I Kroatien finns en lag som rör idrottsevenemang och i den så står det att man inte får vara berusad eller uppträda störande. Gränsen verkar vara vid 0,5 promille. Överstiger man detta riskerar man böter mellan 200-2000 Euro beroende på förseelse. 

Senaste nytt
Fler nyheter