Djurgården - IFK Stockholm

DIF:s gamla antagonister i fotboll Stockholms-Kamraterna mötte DIF i serien den 28 maj. I Kamraternas lag detta år är en hel del nya spelare, hvilket har inverkat mindre fördelaktigt, också har laget spelat oavgjort mot Uppsala-Kamraterna och blifvit slagna af AIK såväl i serien som i täflingen om Corinthian Bowl.

Matchen var hela tiden spännande, de bägge lagen hade många tillfällen till mål, hvilka antingen missades eller ock klarades af genom tur och skicklighet hos resp. målvakter. Spelet var från bägge sidor alldeles för obehärskat, bollen lades upp för motspelarna så snart en passning gjordes, detta gäller såväl backar som öfriga spelare. Det är nog godt och väl att en back kan smälla till kulan ordentligt, men hvad är det för nöje att backarna på ömse sidor stå och sparka till hvarandra utan att de öfriga spelarne få se bollen annat än öfver hufvudet, hvilket hände många gånger denna match. Backarne böra liksom halfbackarne, bemöda sig om att lägga bollen till egna spelare om de ha tid och tillfälle. Många gånger är det omöjligt, men ofta skulle t.ex. en kort passning till en halfback göra mer nytta än en kraftig spark ”in das blaue hinein”.
För öfrigt skötte sig spelarna godt. Lavass går sig nog bäst som back, om han tränade för denna plats, skulle han helt säkert bli utmärkt. Målet gjordes af Friberg efter passning från vänstersidan.

Stockholmsserien Klass I - fredag, 28 maj 1909

Djurgården - IFK Stockholm

1-0

  • Målskyttar 1-0 Ivar Friberg 0'

  • Gula kort

  • Röda kort

  • Domare

  • Publik (Stockholms Idrottspark)

Till matchen
Senaste nytt
Fler nyheter