VÅRA AKADEMILag

Här kan du läsa mer om våra lag.

Lagen är organiserade i 3 block – U10-12, U13-15, U16-19. Varje block har generella inlärningsmål som behöver anpassas till spelarnas mognadsnivå, med syfte att de når utbildningsmålen när de närmar sig de sista Akademiåren och lär sig hur de är sina egna tränare. 

I blocket U10-12 introduceras spelaren till Akademin. Spelaren ska inspireras, utveckla sina tekniska och taktiska färdigheter och få mycket frågor i utbildningen av tränarna. Blocket handlar om att lära sig att träna.

I blocket U13-15 involveras spelaren i utbildningen för att förstå hur färdigheterna ska användas, med målet att delaktigheten gör att de genom intresset och nyfikenheten ska ställa frågor till tränarna. Blocket handlar om att träna för att lära.

I blocket U16-19 testar tränarna spelarnas kunskaper genom att delegera delar av utbildningen och matchplanen. Spelarna lär sig att maximera sina färdigheter för att kunna prestera i träning och tävlingssituationer. Målet är att spelare och tränare har en dialog och diskuterar kring träning- och matchsituationer. Blocket handlar om att träna för att prestera.