Företag

Inför Djurgården - GAIS

  • Herrar
  • A-lag
  • 27 apr 2024

Dags för ny hemmamatch på söndag då allsvenska nykomlingen GAIS gästar Tele2 Arena. Här hittar du förutsättningarna inför matchen.

DJURGÅRDEN - GAIS

Söndag 28 april klockan 16:30, Tele2 Arena. 
Taket är öppet.

Köp biljett här

Evenemanget har väskförbud enligt beslut från Polismyndigheten. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl mot uppvisande av läkarintyg.
Läs mer hos Polismyndigheten.

Inga väskor, inklusive mindre handväskor, magväskor, tygkassar och plastpåsar, får tas med in. Det är inte heller tillåtet att ta med paraplyer, flaskor, systemkameror, mat och dryck in i arenan.

Truppstatus

– Tobias Gulliksen, Rasmus Schüller och Theo Bergvall är de spelare som inte är tillgängliga för matchtruppen och utöver det är Tokmac Nguen avstängd, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningsläget Allsvenskan

2 varningar: Besard Sabovic
1 varning:
Lucas Bergvall, Samuel Dahl, Albin Ekdal, Tobias Gulliksen, Piotr Johansson, Samuel Leach Holm, Gustav Wikheim

Drabbas av avstängning vid ytterligare varning: Besard Sabovic

Avstängd: Tokmac Nguen (efter rött kort mot MFF)

Spaningar

  • Rejält besk förlust i torsdags efter en jämn och tight match mot Malmö FF som avgör via ett hörnmål på tilläggstid. Nu gäller det att snabbt studsa tillbaka och plocka poäng igen.
  • Upplagt för ny publikfest med snart 20.000 sålda biljetter.
  • Tokmac Nguens röda kort mot MFF innebär att han missar söndagens match.
  • Gustav Wikheim stod för ett positivt inhopp och visade prov på sitt driv och sin kvickhet. Hur många minuter har han i sig inför GAIS?
  • Miro Tenho fick kliva av efter en smäll mot ögat, finns han tillgänglig för spel på söndag?
  • Besard Sabovic står på två gula kort och missar nästkommande allsvenska match mot VSK vid ytterligare en varning.

 

Vi är redo att studsa tillbaka mot GAIS.

Tränarkollen

Thomas Lageröf inför matchen:
– Det är tätt på given nu med matcher, men det är bara att hantera. Det var många spelare som stod för jättefina prestationer mot Malmö och det var även bra inhopp. Nu har vi haft en bra träning under fredagen för de spelare som inte spelade så mycket igår, så vi är redo att studsa tillbaka mot GAIS. Dessutom är det hemmamatch med uppbackning av vår hemmapublik och vi är väldigt sugna på att kliva ut på Tele2 Arena igen för att göra en riktigt bra insats och få med oss ett bra resultat den här gången, konstaterar ”Tolle” som ändå såg gott om positiva bitar i tungviktsmötet mot MFF.
– Det var väldigt bittert att förlora på övertid på det viset efter en till stora delar bra prestation. En högoktanig allsvensk match även om den var kliniskt fri från målchanser, men det var tempo, duellspel, intensitet och tryck från läktaren. Allt det som karaktäriserar en riktig toppmatch i Allsvenskan.
– Positivt att vi hade många saker på plats där vi höjde oss jämfört med derbyt. Vi hade ett väldigt bra försvarsspel, både högt och lågt, och Malmö kom ingenstans. Även speluppbyggnaden var jättebra, det var bara de sista avgörande passningarna för att skapa målchanser som vi hade behövt få till, speciellt mot ett så pass bra lag som Malmö. Där missar vi några avgörande passningar för mycket. Men på det stora hela en väldigt bra insats, fast ett tråkigt resultat.

Det smällde även en del i duellerna i torsdags och många undrar över hur läget är med mittbacken Miro Tenhoo som fick kliva av efter dryga halvtimmen.
– Miro mår hyfsat okej ändå. Han fick en smäll över ögat så vi ska kolla av den biten med fysteamet, säger ”Tolle”.

Om GAIS

  • På fjärde plats i tabellen med nio poäng.
  • Har god form med två raka segrar mot Kalmar FF (3-2) och Mjällby (2-1).
  • Alexander Ahl Holmström och Jack Cooper Love är lagets bästa målskyttar med två mål var.
  • Senaste allsvenska mötet mellan lagen var den 22 oktober 2012 då DIF vann med 3-0.

 

Assisterande tränare Hugo Berggren om GAIS
– Av det jag sett av GAIS har de ett arbetssätt som är ganska likt hur vi spelade fotboll 2021-2023 med ett 4-3-3. Så vi vet själva vilka styrkor och svagheter som finns i det spelsystemet. Men framför allt är det ett lag med otroligt hög löpkapacitet och dessutom jätteduktiga i omställningsspelet där de ofta löper förbi, fyller boxen och spelar på tredje. Majoriteten av deras mål har kommit den vägen. Självförtroendet är också gott där de nu tagit nio poäng efter en tuff start. De roterade en hel del mot Kalmar i torsdags och lyckades ändå vinna den matchen. Så de har en bred trupp, förklarar Hugo som vill se ett skarpare anfallsspel från DIF på söndag.
– Vi måste upp i samma intensitet som vi hade mot Malmö och sedan måste vi öka skärpan i det offensiva spelet och utnyttja de lägen som bjuds. Vara noggrannare i de avgörande momenten, sätta inspelen och insticken och kunna slå spelare för att skapa numerära överlägen. Överlag krävs en bättre offensiv insats av oss på söndag.

 

 

28 april, söndag 16:30Tele2 Arena

DjurgårdenGAIS
1-0 (0-0)

  • MålskyttarDeniz Hümmet 54'
  • Gula kortBesard Sabovic
  • Domare Kristoffer Karlsson
  • Publik 17579 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat