Landslagssvepet - sex DIF-spelare i farten under förra veckan

• 25 mars 2024

Storseger och assist för både Lucas Bergvall och Samuel Dahl med U21-landslaget mot Cypern och vinster även för Tobias Gulliksen och Musa Gurbanli.

Det bjöds på målfest när det svenska U21-landslaget tog sig an Cypern i fredags i ett genrep inför det kommande EM-kvalet mot Nordmakedonien. Både Samuel Dahl och Lucas Bergvall spelade 45 minuter från start och stod för varsin assist, där sistnämnde Lucas bjöd på en fin uppsnurrning av det cypriotiska försvaret i samband med sin framspelning.

Även för Musa Gurbanli blev det en seger när Azerbajdzjan besegrade Mongoliet med 1-0 i fredags efter ett segermål på tilläggstid. Musa byttes in i den 71:a matchminuten och under måndagkvällen väntar en ny  landskamp mot Bulgarien.

Ytterligare en blårandig vinnare var Tobias Gulliksen som fanns med från start och spelade första halvleken i U21-landskampen när Norge besegrade Nederländerna med 2-1. En fin uppladdning för Norge inför det väntande U21 EM-kvalet mot San Marino som spelas tisdag 26 mars kl. 17.00.

För Rasmus Schüller och Miro Tenho blev det däremot en bister torsdagskväll i EM-kvalet mot Wales. En förlust med 4-1 innebär att Finland missar EM-slutspelet, Miro spelade hela matchen medan Rasmus byttes ut i den 73:e minuten.
Landslagsuppdraget avrundas sedan med en vänskapslandskamp mot Estland under tisdagen.