Företag

Inför Djurgården-Halmstad

  • 14 aug 2004

Topplaget Halmstad, för många årets överraskning i Allsvenskan, kommer till Råsunda. Och som vanligt nu för tiden kan man konstatera att Djurgården måste vinna för att hänga på toppen. Även om SM-guldet känns avlägset finns det ju annat att spela om, de fyra främsta platserna i Allsvenskan ger ju till exempel en biljett till höstens Royal League.

Halmstad har ångat på i serien och hela tiden legat i topp. Nu har man blivit av med EM-backen Mikael Nilsson som gått till Southampton och vad det betyder får framtiden utvisa. Kollektivet Halmstad fortsätter i alla fall att sikta på den yttersta toppen av serien.

Djurgården kommer från ett oavgjort resultat borta mot Juventus, en insats som gav eko långt utanför Sverige gränser. Förra årets Champions League, där man med minsta möjliga marginal blev utslagna av Partizan Belgrad, följdes av en klart negativ period. Den fantastiska insatsen mot Juventus verkar på motsatt sätt ha gett laget en kick. Förhoppningsvis har man nu vänt den negativa trenden och kan börja visa vilken kapacitet man egentligen har. Inte blir det heller sämre av att Sören Larsen och Niclas Rasck har börjad träna för fullt och att Jesper Blomqvist har återanslutit till truppen. Och med två veckor mellan matcherna mot Juventus hinner man dessutom koncentrera sig på Allsvenskan. Positiva tongångar alltså, låt oss hoppas på full fart framåt- håll tätt bakåt mot Halmstad.

Till matchen har Djurgården bjudit in långtidssjuka barn, och deras föräldrar, från Huddinge och Astrid Lindgrens Sjukhus. Vi hälsar dem välkomna till matchen.


Djurgårdens IF FF

Laguppställning
Trupp och startelva tas ut under söndagen.

Skador
- Markus Karlsson, Sölvi Ottesen, båda lättare skadade.
- Andreas Johansson har fortfarande lite ont i ryggen och testas under söndagen.
- René Makondele fick en smäll under fredagens träning vilket resulterade i några stygn och ett blått öga, kollas under söndagen.
- Niclas Rasck har börjat träna för fullt, men är inte redo för match än.

Stefan Rehn, tränare Djurgården
”Vi kommer från matchen mot Juventus med goda känslor. Vi gör det bra i den matchen även om vi inte orkar hela vägen, men det är inte så mycket att snacka om, vi fick springa mycket. Vi tar med oss den matchen nu. Vi behöver poäng i Allsvenskan. Halmstad är bra, de förfogar över ett komplett lag, tycker jag. De har ett tätt och kompakt försvarsspel och Preko och Rosenberg, som båda kan avgöra matcher, på topp. Vi måste göra en taktiskt bra insats och löpa mycket. Tyvärr har vi lite småskavanker i truppen, men vi hoppas att det löser sig till på söndag.”

Senaste tre matcher i Allsvenskan
Djurgården-Landskrona 1-1
Kalmar-Djurgården 1-1
Djurgården-Örebro 5-1


Halmstads BK

Laguppställning
Trupp och startelva tas ut under söndagen.

Skador
Torbjörn Anderson, Per ”Texas” Johansson.

Avstängningar
Björn Anklev

Jan Andersson, tränare Halmstads BK
”Vi kommer från en hemmamatch mot där vi för första gången i år underpresterade. Vi bryr oss inte så mycket om Djurgården, utan vilket lag vi än hade mött så hoppas och tror jag att vi skall göra en riktigt bra match, vi vill gärna revanschera oss. Det har sett väldigt bra ut på träningarna i veckan. Så jag är hoppfull, även om jag vet att Djurgården borta är en mycket svår nöt att knäcka. Vi har inga Torbjörn Anderson och Per ’Texas’ Johansson är på väg tillbaks men ej redo för match och Björn Anklev är avstängd, annars är truppen intakt.”

Senaste tre matcher i Allsvenskan
Halmstad-AIK 1-2
Landskrona- Halmstad 0-4
Halmstad-Hammarby 2-1


Övrigt
Domare

Martin Hansson

Matchen spelas på Råsunda och matchstart är 19.00.


Jonas Riedel © DIF Fotboll

Senaste nyheter