Företag

Sölvi Ottesen på plats i Stockholm

  • 19 juli 2004

Djurgårdens senaste nyförvärv har slutligen anlänt till den kungliga huvudstaden. Sölvi Ottesen ansluter i morgon till truppen.

- Det här är en stor möjlighet för mig, att få komma till en av Skandinaviens största klubbar och få chansen att spela som proffs, säger Ottesen när DIF.se frågar varför det blev Stockholm och Djurgården. Välgörande förresten, med en kille som insett att man är professionell fotbollspelare även i Djurgården...

Tidigare har den blott 20-årige Sölvi jobbat heltid i en spritbutik (!) på dagarna och tränat fotboll på kvällarna. Något han visserligen trivdes med, men:
- För min utveckling som spelare var det nödvändigt att röra på sig och komma till en bättre klubb i en bättre liga. Djurgården är perfekt för mig i det här läget.

Svensk fotboll är inget för isländsk TV, men Sölvi minns i alla fall ett lag:´
- Göteborg såg jag när jag var liten, i Champions League. De var riktigt bra då, de slog Manchester United, minns Sölvi som förstås hoppas på en repris med Djurgården. Och vem vet, United är en tänkbar motståndare i tredje kvalomgången...

Som sina starka sidor som spelare nämner den unge islänningen huvudspelet och spelförståelsen. Snabbheten är OK men behöver förbättras, medger han.

- Men egentligen måste jag bli bättre på allt. Det är därför jag är här, för att utvecklas och bli en bättre fotbollsspelare. Jag vill nå toppen, och Djurgården är den bästa vägen dit tror jag.

Det råder med andra ord ingen tvekan om att Sölvi Ottesen väl passar in i ramen för hur ett nyförvärv ska se ut, enligt Djurgårdens filosofi. Ung, utvecklingsbar och med stor ambition. Välkommen!


Viktor Barth-Kron © DIF Fotboll

Senaste nyheter