Aliou Badji klar för Rapid Wien

Djurgårdens anfallare tackar för sig och fortsätter karriären i Österrike.

Aliou Badji har varit ryktenas man under vintern med ett flitigt spekulerande kring ny klubbadress. Nu är det dock skarpt läge för Badji som skrivit på för Rapid Wien hemmahörandes i österrikiska Bundesliga och därmed lämnar DIF.

För sportchef Bosse Andersson avslutas därmed ett kapitel där Badji sedan ankomsten från Senegal har hunnit med 54 tävlingsmatcher med 15 gjorda mål och fyra assist i den blårandiga tröjan. Nu rör han sig vidare med den samlade bedömningen att det här är den bästa lösningen för Djurgården, enligt Bosse.
– Aliou Badji har under dagen varit i Rapid Wien för att diskutera sin framtid samt genomgå läkarundersökning och övergången mellan klubbarna är nu klar. Det har ju spekulerats mycket kring diverse möjligheter som har funnits men Badji har prioriterat att det ska vara bra sportsligt och att det ska vara spel i Europa. Rapid Wien är en bra sportslig möjlighet för honom, ett lag i toppen av den österrikiska ligan och de spelar i Europa League där de möter Inter härnäst. 
– Både vi och Badji har planerat för att han skulle gå i det här transferfönstret eftersom det har funnits ett så stort intresse. Vi har haft några alternativ som hade varit bättre ekonomiskt men Badji har hellre velat spela i Europa för att få en bra sportslig plan i hans utveckling. Det är något vi har stor respekt för, oavsett det ekonomiska utfallet. Så det här är ändå en fantastisk affär för Djurgården på många sätt, inte minst beträffande vidareförsäljning och likviditet, säger Bosse som nu kan kryssa i checkboxen på ännu en succéaffär i det afrikanska samarbetet som genererat stora intäkter under de senaste åren.
– Vi får ytterligare en spelare som kommer hit och utvecklas för att sedan gå vidare, vilket ger oss väldigt bra betalt och stärker förtroendet för att Djurgården är en bra utvecklingsmiljö för spelare som vill ut i Europa. Men det är också en viktig affär som stärker vår relation till Casa Sports i Senegal. För två år sedan kom Badji hit och då fanns det större klubbar som var intresserade men han valde Djurgården. Så vi är självklart stolta över den här affären som samtidigt ger oss utrymme att fortsätta utveckla Djurgården på lång sikt och skapar nya möjligheter framöver.

För Aliou Badjis del är det blandade känslor där han är glad över övergången men samtidigt känner ett vemod över att lämna en förening som han har väldigt starka känslor för.
– Jag är troligt glad och tacksam över att Djurgården nu har gett mig chansen att spela för Rapid Wien. Det har varit en fantastisk tid i Djurgården. Jag känner att jag har utvecklats otroligt mycket under min tid här och jag har hela tiden burit den blårandiga tröjan med stolthet. Jag tar med mig många fina minnen och jag vill tacka alla spelare, ledare och supportrar för de här åren. Jag hoppas att jag kan komma tillbaka och spela för Djurgården igen längre fram i min karriär, berättar Badji.

Vi på Djurgården Fotboll riktar ett stort tack till Badji för hans fantastiska insatser - och spektakulära mål - för föreningen där speciellt några derbyfullträffar har skrivit in honom i den blårandiga historien för alltid. Vi önskar Aliou ett stort lycka till i den framtida karriären och hoppas på en framtida återkomst. 

Senaste nytt
Fler nyheter