Företag

Kofi Asare till Sandvikens IF

  • Herrar
  • A-lag
  • Ungdom
  • Akademi
  • 10 feb 2022

Djurgårdens unga forward rör sig vidare för spel i Ettan Norra

Det blir en ny klubbadress för 19-årige anfallaren Kofi Asare som kom till DIF 2019 och skrev på ett ungdomsavtal  förra året som innebar regelbunden träning med A-laget på Kaknäs. Matchmässigt blev det även en debut i tävlingssammanhang med A-laget i Svenska Cupen, plus ett antal träningsmatcher, och under hösten var Kofi sedan på lån i IFK Haninge där det blev tre matcher och två mål totalt.

Nu väntar dock en ny miljö för Kofi som nu skriver på för division 1-laget Sandvikens IF, en klubbadress som kan erbjuda en utvecklande miljö med seniorfotboll och förhoppningsvis mycket speltid.
– Det kändes rätt med en gång och allt gick jättefort, jag bestämde mig direkt på en dag. Det känns bra för mig att gå ner en division och få mycket speltid, jag är fortfarande ung och speltid är det viktigaste för mig just nu. Sandviken har en plan för mig och det känns bra att vara här, säger Kofi som redan är på plats för att träffa laget och komma igång.
– Jag kör första träningen idag med laget. Jag har inte träffat alla spelarna än men jag känner några av dem sedan tidigare. De har sagt att det är ett bra lag och en enkel grupp att komma in i, så jag ser fram emot att träffa dem idag. Det blir kul att komma igång och sedan vet man aldrig vad som händer efter det. Kanske kommer jag tillbaka till Djurgården längre fram…?
 

Bosse Andersson om Kofis val: "Rätt steg för honom"

Därmed passar sportchef Bosse Andersson på att tacka av Kofi och önska honom lycka till i hans nästa steg i karriären.
– Kofi vill spela seniorfotboll och det blir tufft att utlova speltid i Djurgården. Han har fått vara med och träna med BP och AFC Eskilstuna under januari månad. Det blev inget där utan då var det Sandviken som ville att han skulle övergå till dem och Kofi tycker att det är rätt steg för honom. En bra lösning och det är bara att tacka Kofi för tiden i Djurgården. Han var väldigt viktig i DIF PA19 när han bidrog till att vi tog oss till den nationella serien och nu önskar vi honom ett stort lycka till i hans steg in i seniorfotbollen.

Senaste nyheter

Relaterat