Företag

Sead Hakšabanović till Djurgården

  • Herrar
  • A-lag
  • 15 mars 2022

DIF förstärker med en riktig klasspelare när den 22-årige montenegrinske landslagsmannen nu ansluter från Rubin Kazan för spel under vårsäsongen.

Det oroliga och dystra läget i omvärlden gör avtryck även inom fotbollsvärlden vilket för med sig att många spelare nu söker sig vidare från spel i ryska ligan. För Djurgårdens del öppnar det upp för en fantastisk förstärkning av truppen när Sead Hakšabanović nu ansluter på ett avtal fram till den 30 juni, vilket innebär 12 allsvenska matcher.

En spelare som knappast behöver någon närmare presentation efter sina succéartade säsonger i Halmstads BK som ledde vidare ut i världen till West Ham och Malaga. Efter en mellanlandning i IFK Norrköping 2019-2021 bar det sedan av till ryska Rubin Kazan. Men nu vänder Sead åter tillbaka till Sverige och är redo för att dra på sig den blårandiga tröjan efter en tät dialog med sportchef Bosse Andersson.
– Bosse känner jag väl sedan tidigare, han har visat ett stort intresse under flera år och tycker om det jag gör. Nu uppstod den här situation som är väldigt tråkig och jag kände att det blev dags för mig att byta miljö. Så jag och Bosse har haft tät kontakt kring det och Djurgården var det självklara valet för mig, berättar Sead som har bra koll på DIF sedan tidigare.
– Jag har ju mött Djurgården flera gånger under åren och gillar sättet som laget spelar på. Det finns en tydlig idé om hur de spelar och hur de vill gå till väga. När man möter dem skulle jag nog säga att Djurgården är det tuffaste motståndet i Sverige och jag vill bli en del av det. Så jag kommer att ansluta snart och fortsätta fram till den 30 juni. Djurgården har ju även Sveriges bästa supportrar så det blir kul att få lära känna dem och spela inför dem på Tele2 Arena.

Sead ansluter till laget i början på nästa vecka i god form och redo för att gå för fullt omgående.
– Vi har först haft försäsong med två månader i Turkiet och sedan har jag hunnit med tre matcher i ligan. Så formen är bra och det känns skönt att kunna komma hit till Djurgården vältränad, förklarar Sead som föredrar en anfallsposition på kanten.
– Djurgården spelar ju 4-3-3 så det bästa för mig skulle vara att spela till vänster bland de tre längst fram. Vi får se hur det blir men det känns framför allt väldigt roligt att få komma igång med laget snart.

Bosse Andersson om Sead Hakšabanović

För sportchef Bosse Andersson har Sead funnits på radarn under en längre tid och i och med det rådande oroväckande världsläget öppnade sig nu en möjlighet att få se honom spela blårandigt under vårsäsongen.
– I dessa tråkiga och tuffa tider som råder är vi ändå väldigt tacksamma och glada över att Sead har valt att spela i Djurgården. Vi har haft en bra kontakt genom åren och nu har han valt att åka hem från Rubin Kazan. Han kommer att ansluta till oss i början av nästa vecka och vara här till den 30 juni. Det är ett lån som är kortsiktigt men det är en unik möjlighet som har öppnat sig för oss, berättar Bosse som får in en spelare av allsvensk premiumklass.   
– Det är ju en fantastisk fotbollspelare som vi gärna hade velat haft i Djurgården tidigare och jag tror inte att någon sportchef skulle säga nej till Sead Haksabanovic. Han kommer dessutom hit i en bra form, han har spelat regelbundet och varit en viktig spelare i Rubin Kazan. Så han är inne i en tävlingssäsong och kommer att ansluta till oss i början på nästa vecka för att börja träna med laget.
 

Fakta Sead Hakšabanović

Född: 4 maj 1999
Position: Mittfältare/anfallare
Längd: 174 cm
Tidigare klubbar: Halmstads BK, West Ham, Malaga, IFK Norrköping, Rubin Kazan
Landskamper: Montenegro (18), Sverige U19 (5), Sverige U17 (19)



 

Senaste nyheter

Relaterat