Företag

Lagkaptener 2021

  • Damer
  • A-lag
  • Herrar
  • A-lag
  • 22 mars 2021

Magnus Eriksson och Sheila van den Bulk är årets lagkaptener i Djurgården.

Att bära den gula kaptensbindeln, prydd med Stockholms skyddshelgon Sankt Erik, är få förunnat och ett synnerligen viktigt och prestigefyllt uppdrag. I år är turen kommen till Magnus Eriksson och Sheila van den Bulk som utnämnts till lagkaptener för herr- respektive damlaget.

Två tunga namn med mycket erfarenhet och starka ledaregenskaper som nu drar på sig bindeln och för Magnus Erikssons del finns det mycket glädje och stolthet i utnämningen.
– En enorm ära och ett uppdrag som jag är väldigt ödmjuk inför, berättar Mange som fick beskedet nyligen under ett samtal med tränarna,
– Vi hade ett snack där Kim berättade att jag var tilltänkt som lagkapten. Det är en ärofylld uppgift och jag blev väldigt glad av att få höra det. Jag hoppas att min erfarenhet och mitt sätt att leda är uppskattat och om folk tar rygg på det så kan vi göra något fantastiskt bra den här säsongen.

Att Mange trivs med att leda har varit tydligt sedan tidigare och nu får han utveckla den sidan ytterligare.
– Vi kommer nog att prata mer om rollen framöver, men mitt sätt att vara har varit ganska likt under hela min karriär. Jag gillar att driva på, coacha, styra, supporta och hela den biten och är rätt verbal, så jag hörs ju en del. Det är mitt sätt att leda och jag känner mig trygg i det, så det är kul att det är uppskattat.

Uppdraget innebär dessutom en mängd uppdrag vid sidan av fotbollen, vilket bara är roligt, enligt Mange.
– Djurgården är Sveriges största förening med allt vad innebär av sponsorer, träffar och en stor supporterskara. Så jag kommer att representera på bästa sätt och vara en så god ambassadör för Djurgården som det bara går.

”Det kändes naturligt att jag skulle få den rollen”

Att Sheila van den Bulk blev bärare av bindeln i DIF Dam var något av en lågoddsare sett till hennes historik och ledaregenskaper och beskedet fick hon tidigare under säsongen.
– Jag fick reda på det för ett tag sedan i samband med första matchen i Stockholm Challenge mot BP. Då frågade Pierre (Fondin) om vi kunde ha ett samtal och ställde frågan, berättar Sheila som var säker på sin sak.
– Det kändes naturligt att jag skulle få den rollen och det är en stor ära för mig. Jag har varit i föreningen ganska länge och skulle nog säga att jag är en ledartyp. Så det kändes bra direkt och därför tackade jag ja.

Sheila har en tydlig bild av kaptensrollen och förväntningarna som följer med den.
– Det är viktigt att man ska kunna styra laget från planen under match och att man har en bra kommunikation med alla i laget. Man måste vara en bra förebild för alla spelare och alltid göra sitt bästa i alla situationer, förklarar hon och hämtar bland annat inspiration från sina föregångare i DIF.
– Jag har haft väldigt bra lagkaptener före mig. Sedan jag kom har det varit Emilia Appelqvist, Mia Jalkerud och Olivia Schough och alla har bra egenskaper som jag kunnat lära mig mycket av. Så det finns många bra förebilder och det är kul att jag nu får ta den traditionen vidare.

Senaste nyheter

Relaterat